Yentl en de Boer - M'n Snoep: Live in het Concertgebouw  (Waardering Muziekwereld)

Yentl en de Boer - M'n snoep: lkive in het Concertgebouw

Op 19 november verscheen Mín Snoep: Live in Het Concertgebouw, het nieuwe album van het muzikale cabaretduo Yentl en de Boer. Het live album bevat twaalf nieuwe liedjes, die afgelopen zomer zijn opgenomen tijdens twee uitverkochte concerten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met het damesduo via hun debuutalbum De Plaat, een album dat ik indertijd in mijn recensie het meest verrassende debuut noemde uit die periode. Op De Plaat etaleerde Yentl en de Boer een combinatie van harmonieuze vocalen met spitsvondige teksten, deels cabaretesk, deels ontroerend, begeleid door een uitstekende band, laverend tussen folkpop, rock en cabaret en gelukkig wordt deze lijn vervolgd op hun tweede album.

Net als op het debuutalbum De Plaat uit 2014 brengen de dames grappige en ontroerende liedjes, begeleid door hun vaste band, bestaande uit muzikanten Laurens Joensen, Rob Veugelaers, Benny van der Bijl, Pierre Dunker en Jasper Goedman. Op de avonden in Het Concertgebouw werd daar het strijkerscollectief West Side Trio (Isabella Petersen, Annie Tangberg en Eva van der Bie) aan toegevoegd, dat speciale strijkersarrangementen schreef voor de liedjes.

In feite vind ik alle dertien liedjes op het album even leuk, je moet het album naar mijn mening dan ook beschouwen als een muzikale eenheid, een uniform geheel van hoge tekstuele en muzikale kwaliteit dat geen moment verveeld en zorgt voor een aangenaam luisteruurtje.

Yentl en de Boer hebben dit jaar waarschijnlijk meer landelijke publiciteit gekregen door hun wekelijkse muzikale bijdrage aan het kunst- en cultuurprogramma Opium  en sinds september dit jaar schuiven de dames iedere maand aan bij RTL Late Night om het nieuws samen te vatten in een nieuw lied.

Degenen die twee jaar geleden de theatershow De Plaat hebben bezocht, dan wel het album hebben gekocht, kunnen Mín Snoep: Live in het Concertgebouw blindelings kopen en een nieuw publiek ligt met deze tweede cd ongetwijfeld aan de voeten van Yentl en de Boer.

De cd is te bestellen via de website van Yentl en de Boer, of digitaal te koop bij iTunes.

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 december 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex