Whitherward - The Anchor (Waardering Muziekwereld)

Whitherward - The Anchor

Whitherward is een indiefolk-kwartet uit Nashville, Tennessee dat oorspronkelijk nog als een duo optrad met zangeres Ashley E. Norton en haar levenspartner zanger-gitarist Edward A. Williams. Na een tijdje trad violiste Stephanie Groot toe tot de formatie en nog recenter completeerde bassist Patrick Hershey het kwartet. Hun door rock, folk, jazz en singer-songwritermuziek beïnvloede sound als viertal is nu voor het eerst duidelijk te horen op hun vijfde album The Anchor. Dat is eigenlijk de eerste volwaardige studioplaat na de release van vier eerdere Ep’s: “Stardust” in 2014, “Music Monster” en “Vulnerable” in 2015 en “Clockwork Heart” in 2016, ep-tjes die allemaal nog als duo op de markt zijn verschenen.

The Anchor is samengesteld uit 13 nieuwe songs die de band na het uitbrengen van deze laatste Ep samen heeft geschreven. Het openingsnummer van het album is ook de titeltrack, gevolgd door een kort en wat mysterieus intermezzo en het catchy deuntje Deaf, Dumb, And Blind dat we aan u via bijgaande video willen voorstellen. Ook het door mandolinespel gedomineerde uptemponummer Are You There? beschikt volgens ons over de nodige portie hit gevoeligheid. Ashley Norton en Edward Williams doen ons af en toe denken aan het Britse duo ‘My Darling Clementine’, ook al een echtpaar met Michael Weston King en Lou Dalgleish. Die vergelijking gaat volgens ons voornamelijk op bij het horen van de songs Haunted By Me, Nephew en The Night I Fell For You. De indie folkmuziek, die Whitherward pretendeert te brengen, horen wij vooral in tracks als Parallel Universe en Teeth.

Ondanks het feit dat de coherentie en samenhang op The Anchor af en toe nog een beetje mank dreigt te lopen, is er zeker voldoende materiaal aanwezig om ons te overtuigen dat er een zeker potentieel zit in Whitherward. Dat we daarmee een juiste conclusie hebben getrokken, moet deze band in de nabije toekomst maar eens komen bewijzen met een goede opvolger voor deze debuutplaat.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/JAN1/CD115.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 februari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex