Victoria Blythe - Silver flyer   (Waardering Muziekwereld) 8

Victoria Blythe - Silver flyer

Een mix van folk-, pop- en jazz-liedjes die gezongen worden door een dame met uitzonderlijke en loepzuivere vocale talenten, ziedaar het recept voor “Silver Flyer”, het debuutalbum van de in de baai van San Francisco wonende zangeres Victoria Blythe, een plaat die ze in een eigen productie en met John Jacob als co-producer heeft uitgebracht. In het voorbije decennium was Victoria Blythe de leadzangeres van de Americana-muziek brengende formatie ‘Calaveras’, maar ze wou het ook eens een keertje als soloartieste proberen en op haar plaat “Silver Flyer” doet ze dat vooral met jazz-nummers die onder een minimale en sobere begeleiding worden gebracht.

De cd begint met de albumtiteltrack waarop haar dochter Victoria backing vocals zingt. Dan volgt een coverversie van de song “I’ve Got You (I Feel Good)” van James Brown met enkel contrabas als begeleiding. De componist van de meeste liedjes die Victoria Blythe op dit album brengt is haar echtgenoot Greg Beattie en de zangeres schreef zelf de songteksten voor “Good Enough”, “Dancing With You All By Myself” (zie video) en “Waiting For The Sun”, terwijl ze zowel tekst als muziek voor het nummer “The Deep” heeft geschreven. Een tweede coversong op deze cd is het nummer “Tanglewood Tree” uit de gelijknamige plaat van Dave Carter en Tracy Grammer uit 2000. Victoria Blythe zingt deze song in een duet met gastvocalist Tom Kimmel.

Tot slot ook nog een stevige pluim voor het zeer verzorgde hoesje van deze cd en het mooie schilderij van de zilveren vogel op de voorzijde, een tekening die ook al een realisatie was van haar blijkbaar even getalenteerde dochter Olivia Beattie. De artistieke foto’s in het cd-boekje zijn bovendien gemaakt door hun zoon Cameron.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2014/NOV1/CD15.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 maart 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex