The Miners - Megunticook  (Waardering Muziekwereld) 8

The Miners - Megunticook

The Miners is de groepsnaam van een reeds in 2007 opgerichte kwartet Amerikaanse alt.countrymuzikanten uit Philadelphia, Pennsylvania. Ze debuteerden op plaat in 2012 met een zes songs tellende EP “Miners’ Rebellion” maar het duurde daarna tien jaar vooraleer ze met het tien tracks tellende album “Megunticook” opnieuw op de platenmarkt opdoken. De samenstelling van deze band wordt gevormd door leadzanger, akoestisch en elektrisch gitarist, banjospeler en songschrijver en producer Keith Marlowe, bassist Gregg Hiestand, drummer en backing vocalist Vaughn Shinkus en pedal steelgitarist Brian Herder die ook op slidegitaar, dobro en contrabas speelt op één nummer.

De twee eerste tracks van dit album hebben we in de bijgevoegde video’s ter kennismaking met ‘The Miners’ meegegeven. Eerst hoort u op de audiovideo het openingsnummer en eerste single “Without You”, een liefdesliedje van Keith Marlowe voor zijn vrouw die een harde strijd tegen borstkanker wist te winnen. Daarna krijgt u de officiële video te zien van hun tweede single “Leaving For Ohio”. Het nieuwe album bestaat uit meerdere catchy melodieën die ons af en toe aan het werk van ‘The Jayhawks’ doen denken en waarvan we vooral “Walnut Lane” en de muzikale ode aan Keith Marlowe’s grootmoeder “Natalie” die overleed aan dementie willen vermelden. Verder is er nog het verhaal van een zoon over zijn vader in het zachtjes rockende “Call Me Up”, de akoestische countryballad “Day The Drummer Died” en de door de klanken van banjo, mandoline en dobro begeleide albumafsluiter “Cardboard Sign” die we ook wel eens vaker door de speakers van onze stereo willen jagen.

Tot slot willen we ook nog even vermelden dat er drie gastmuzikanten in de studio zijn opgedoken om hun bijdrage aan dit debuutalbum van ‘The Miners’ af te leveren: Bob Lowery doet de backing vocals bij vijf nummers en speelt op mondharmonica bij het nummer “Day The Drummer Died”, Bobby Baxmeyer speelt op mandoline, banjo en fiddle bij de slotsong “Cardboard Sign” en Joe Kille speelt op fiddle bij de nummers “Without You” en “Black Bart”. “Megunticook” is een leuk debuutalbum dat naar meer van dit moois doet verlangen.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 november 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex