The Lynnes - Heartbreak song for the radio (Waardering Muziekwereld) 9

The LYNNeS - Heartbreak song for the radio

The LYNNeS is ontstaan uit de jarenlange samenwerking tussen Lynn Myles en Lynne Hanson. Deze twee Canadese poëtische songwriters behoren tot de top in hun land. Na een samenwerking van meer dan tien jaar besloten Lynn en Lynne dit op een debuutplaat te bezegelen. Dit album Heartbreak Song For The Radio bestaat uit tien originals, waarvan ze enkel op Cost So Much de hulp inriepen van 'Lonesome’ Paul Monette'van de eveneens uit Ottawa afkomstige countryband 'Lonesome Paul and the Valley Ramblers'.

Dit album kende zijn release op 2 februari 2018 en zal zonder twijfel de betreffende charts induiken met een dikke vette stip. Meteen vanaf het begin met opener Cold Front krijg je de kriebels van de perfecte harmonieuze samenzang van 'The LYNNes'. Buiten excellente songwriters bezitten Lynn en Lynne nog de skills als multi-instrumentalisten. Ook al kennen beide Americana sisters afzonderlijk een meer dan behoorlijk succes, toch moet het uitbrengen van dit album onder gezamenlijke naam één van hun beste ingevingen zijn geweest. Liefhebbers van de muziek van Mary Chapin Carpenter en van de helaas op rust gestelde moeder en dochter 'The Judds' zullen meer dan in hun nopjes zijn bij het beluisteren van Heartbreak Song For The Radio. Op dit album werkten ze samen met Juno-award winning gitarist Kevin Breit, Dave Draves op de toetsen, een ritmesectie bestaande uit drummer Peter von Althen en bassist Steve Clark. Verder werkten ook nog mee gitarist Keith Glass en organist Don Cummings op de B3. De producers van dit album zijn ze zelf en Lynn Miles deed dit ook op Lynne Hansons laatste twee albums River Of Sand (2014) en 7 Deadly Spins (2015). Tien warmbloedig en temperamentvolle nummers waarin je laat meeslepen in een twilight zone tussen country en folk. Nummers waarbij beide Lynnes ook het intieme niet schuwen, maar waarbij het resultaat excellente 'good listening front porch' muziek is. Met nummers als Cold Front en het beklijvende Blue Tattoo benadert de klankkleur soms wel die van Stevie Nicks maar blijft de samenzang tussen Lynn en Lynne onaantastbaar.

Een voorkeur voor het beste nummer? Alle tien even goed, subliem deze Heartbreak Song For The Radio en een pareltje van steengoede country/americana.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2018%20album%20reports/reports/the%20lynnes.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 25 februari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex