The Complaints - Talk to me  (Waardering Muziekwereld) 8

The Complaints - Talk to me

The Complaints is een in 1997 opgerichte Amerikaanse rockgroep uit Providence, Rhode Island rond zanger-gitarist-toetsenist Dean Petrella, bassist Chris Cruz en drummer Anthony Marotti. Ze stuurden ons hun vierde studioalbum Talk To Me toe, de opvolger van debuutplaat Fear uit 1999 en de daaropvolgende albums Criminal Mind uit 2003 en Sunday Morning Radio uit 2009.

De tracklijst van het negen jaar na de laatste release volgende album Talk To Me bestaat uit acht nummers die door de drie bandleden samen werden gecomponeerd. Op het schijfje staat helemaal aan het einde als bonustrack een donkerdere versie van de swingende rocksong The View waarmee deze plaat begint. Wij kiezen alvast unaniem voor de duistere versie van dit nummer. De sound van deze formatie wordt weleens vergeleken met die van Tom Petty en Coldplay, hoewel wij ze toch eerder een eigen geluid willen toeschrijven. De rockmuziek die ze brengen, wordt niet zozeer gedomineerd door snerpende gitaarklanken, maar heeft vooral veel aandacht voor een goede melodielijn en verzorgd zangwerk. Dat kunnen we voornamelijk horen in de ballads Hanginí Out, Breathe en de akoestische pianoballad Home of in het hitgevoelige Wouldnít Change A Thing en het zachtjes voortkabbelende Talk To Me. Het gaat er wat steviger aan toe in tracks als Atlas (Carry You) en het op de video in een live uitvoering te beluisteren nummer Mountains.

Talk To Me is een plaat die volgens ons bijzonder geschikt is om rondjes te draaien in de cd-speler van de auto, terwijl de songs door de geluidsinstallatie stromen en voor een comfortabel en gezellig gevoel zullen zorgen bij de chauffeur van het vehikel en bij zijn aanwezige passagiers. Het is een knap gearrangeerd en professioneel opgenomen werkstuk van muziekveteranen die hun capaciteiten ook al eerder in dienst van andere Amerikaanse artiesten hebben bewezen. U zult van ons in elk geval geen klachten horen over het nieuwe album van The Complains.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/DEC1/CD41.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 januari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex