Tessa Belinfante - Fly as we fall  (Waardering Muziekwereld) 8

Tessa Belinfante - Fly as we fall

De afgelopen seizoenen van The Voice Of Holland heb ik volledig langs me heen laten gegaan, maar de naam Tessa Belinfante stamt nog uit een seizoen dat ik nog wel deels heb gevolgd. Tessa Belinfante, die overigens een paar jaar voor haar deelname aan de populaire talentenjacht de grote Prijs van Nederland won als zangeres van de band Two Way Radio, was in het betreffende seizoen een van de weinige lichtpuntjes en viel op door een net wat smaakvollere repertoirekeuze en vooral met vocalen die eens niet uitsluitend op orkaankracht uit de speakers van de tv kwamen. Nu is The Voice Of Holland de afgelopen jaren zeker geen garantie voor een succesvolle carrière in de muziek en al helemaal geen garantie voor aandacht in de betere muziekpers, maar Tessa Belinfante blijft een apart geval. Vorig jaar bracht ze al een zeer smaakvolle EP uit en nu is er dan haar langverwachte debuut album. 

Fly As We Fall is een plaat die kwaliteit ademt. De instrumentatie en productie klinken zeer verzorgd, de songs liggen heel makkelijk in het gehoor maar durven ook buiten de gebaande paden te treden en Tessa Belinfante heeft zich ontwikkeld tot een zangeres die mee kan met de besten in Nederland. Iedereen die bang was dat Tessa Belinfante na haar succesvolle deelname aan The Voice Of Holland in het keurslijf van de Nederlandse kauwgomballenpop zou worden gedwongen, kan opgelucht ademhalen. Fly As We Fall staat vol met radiovriendelijke popliedjes, maar het zijn popliedjes van het soort waarvan er eens geen 13 in een dozijn gaan. Tessa Belinfante heeft op haar debuut niet gekozen voor het fantasieloze elektronische muzikale behang dat tegenwoordig domineert bij zangeressen in het popsegment, maar heeft gekozen voor een gloedvol klinkend bandgeluid, waarin de gitaren domineren. Het debuut van Tessa Belinfante is niet alleen radiovriendelijk, maar laat ook horen dat de zangeres uit Amsterdam een voorliefde voor indie en smaakt heeft. Net zoals bijvoorbeeld Belinda Carlisle en Paula Cole beschikt ze over het vermogen om te balanceren op het snijvlak van radiovriendelijke popmuziek en popmuziek die vooral in artistiek opzicht interessant is. 

Luisterend naar Fly As We Fall hoor ik dat Tessa Belinfante nog veel beter kan, maar met haar debuut overtreft ze alle verwachtingen en levert ze een plaat af die aangenaam vermaakt, maar ook heel veel interessants laat horen. Tessa Belinfante zal bij de muziekliefhebber waarschijnlijk tegen flink wat vooroordelen aan lopen, maar dit prima debuut verdient absoluut een kans.

Auteur: Erwin Zijleman (Blog de Krenten uit de Pop)

Deeplink: http://dekrentenuitdepop.blogspot.nl/2016/10/tessa-belinfante-fly-as-we-fall.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex