Suzie Vinnick - Fall back home   (Waardering Muziekwereld)

Suziek Vinnick - Fall back home

De Canadese zangeres Suzie Vinnick uit Toronto, Ontario zingt sinds het begin van haar muzikale carrière liedjes in folk-, roots- en bluesstijl. Naast haar solocarrière maakt ze eveneens deel uit van meerdere Canadese groepjes zoals ‘The Marigolds’ met Gwen Swick en Caitlin Hanford, ‘Vinnick Sheppard Harte’ met Kim Sheppard en Elana Harte, ‘Betty And The Bobs’ en ze vormt daarnaast ook nog een muzikaal duo met zanger Rick Fines. Ze componeerde ook muziek voor diverse commercials en voor de soundtracks van televisieseries en films.

Als soloartieste heeft ze reeds zes albums uitgebracht: debuutplaat “Angel In The Sidelines” in 1994, “33 Stars” in 2002, “Happy Here” in 2008, “Me ’n Mabel” in 2011, “Live At Bluesville” in 2012 en “Shake The Love Around” in 2018. Het leverde Suzie Vinnick zes keer de Canadese ‘Maple Blues Award’ op als beste vrouwelijke vocaliste in 2003, 2006, 2008, 2009, 2011 en 2013, twee keer dezelfde award voor beste songschrijfster in 2006 en 2011 en één keer als beste bassiste en als beste akoestische act.

Deze muzikante heeft ook handig gebruik gemaakt van de muzikaal kalme coronaperiode om tot rust te komen, om over de dingen des leven na te denken en om op zoek te gaan naar haar muzikale roots. Dat leverde haar de nodige inspiratie op voor het componeren van nieuwe liedjes die ze nu op haar zevende soloalbum “Fall Back Home” heeft gebundeld. Zeven van de elf nummers heeft Suzie Vinnick zelf geschreven waaronder het op de eerste video in een live-uitvoering te horen liedje “The Pie That My Baby Makes”, naast de catchy rockende albumtiteltrack “Lift You Up” en de melodieuze ballads “City & Skies”, het duet “Talk To Me” met Matt Andersen en “It Doesn’t Feel Like Spring Anymore”.

De overige vier tracks zijn versies van songs die haar nauw aan het hart liggen. De drie covers zijn het jazzy bluesnummer “Raino” van de Canadese rockformatie ‘Chilliwack’ uit hun gelijknamige album van 1970 en het ook al in laid back jazzy-stijl gezongen liedje “Let Me Make It Up To You Tonight” dat u kan horen op de tweede audiovideo, een song van Roy Forbes uit zijn album “The Human Kind” van 1991. Verder brengt ze een overtuigende coverversie van het rockende “Big Train (From Memphis)” van John Fogerty uit diens “Centerfield”-album van 1985 en de heerlijke emotionele ballad “Hurt By Luck” die voor haar gecomponeerd werd door de Canadese folk- en Americana singer-songwriter Kevin Breit die op deze plaat meespeelt op akoestische en elektrische gitaar. Mooie plaat.

(valsam)

 Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 januari 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex