Steve Brooks - I'll take you home  (Waardering Muziekwereld) 8

Steve Brooks - I'll take you home

Steve Brooks is een niet meer zo jonge singer-songwriter uit Austin, Texas die naast zijn job als freelance journalist en schrijver ook een vaste performer en singer-songwriter is van folkliedjes voor zichzelf, maar ook voor andere Amerikaanse artiesten, zoals Russell Crowe en Slaid Cleaves. Als woordkunstenaar is het haast vanzelfsprekend dat ook zijn liedjes verpakte verhalen in drie ŗ vier minuten zijn over uiteenlopende onderwerpen. Op zijn meest recente cd Iíll Take You Home heeft Steve Brooks zo twaalf van deze door hem neergepende verhalen in liedjesvorm samengebracht.

Zoals wel vaker het geval is dezer dagen, kwam deze plaat tot stand na een crowdfunding, waarbij hij vooral op financiŽle steun van dorpsgenoten kon rekenen om zijn muzikale droom opnieuw waar te maken. Die sponsors worden dan ook uitvoerig bedankt met hun naamvermelding op het hoesje van deze cd. Muzikaal kunnen deze twaalf liedjes geklasseerd worden onder de noemer folk en country, tegenwoordig ook wel algemener als Americana omschreven.

Steve Brooks heeft de kunst van het songschrijven duidelijk onder de knie en ook zijn zangstem is heel aangenaam om naar te luisteren. Openingstrack Chasing Grace (de albumtitelsong van zijn vorige cd uit 2010) en diens opvolger op de tracklijst Haunting Heart zijn allebei heel sterke songs die misschien ook wel op het repertoire van andere artiesten zouden kunnen thuishoren, net als de album titeltrack Iíll Take You Home, die u Steve Brooks in een live uitvoering kunt horen brengen op bijgevoegde video. Andere leuke liedjes op dit album zijn pianoballad King Of My World, het naar Johnny Cash lonkende Donít Tell Me Iím Obsolete, het Dylaneske Austin Found, het in duet met Jessica Shepherd gezongen ragtime-liedje Yoga Lady, het rockende Still Got A Little Wild In Me en slotsong Iíll Pretend To Be Your Prince, dat met banjospel door Eddie Collins in bluegrass-stijl gebracht wordt.

We denken niet dat Steve Brooks nog een echte muzikale carriŤre in de spotlights wil nastreven, maar dat hij zijn muziek verder wil gebruiken om zijn verhalen en meningen wereldkundig te maken staat buiten kijf. Dat hij daarvoor mooie melodieŽn creŽert is een bijkomende reden om naar de cdís van Steve Brooks te luisteren en Iíll Take You There is daarvoor nu misschien wel een ideale gelegenheid.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 2 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex