Shelby Lynne - I can't imagine  (Waardering Muziekwereld) 8

Shelby Lynne - I can't imagine

Het leven door een roze bril zien: dat is steeds minder mensen gegeven in deze tijden van crisis, maar soms is een positieve blik op het bestaan en op de wereld ook heilzaam voor het individu. Countryzangeres Sherry Lynn heeft alvast besloten om ‘A Beautiful Life” als haar levensmotto te beschouwen en haar nieuwste plaat van deze titel te voorzien. De titelsong van dit album brengt ze trouwens in een duet met Crystal Gayle, de 19 jaar jongere zus van countrylegende Loretta Lynn en één van Sherry Lynn’s muzikale idolen. Het is bovendien een dame die het positivisme ook altijd als rode draad door haar leven heeft laten lopen.

Sherry Lynn werd in 2006 ontdekt tijdens een karaokeavond in haar thuishaven in de Amerikaanse staat New Jersey en ze verhuisde nadien al gauw naar Nashville om daar haar zangcarrière in de wereld van de countrymuziek te ontwikkelen. Nadat ze twee jaar geleden de lekker swingende song “A Beautiful Life” met Crystal Gayle had opgenomen, moest ze nog op zoek naar negen andere nummers om dit album te kunnen realiseren. Daarvoor kom ze rekenen op enkele zeer gerenommeerde componisten die eerder al hits hadden geschreven voor een aantal grote countryartiesten zoals George Strait en Trisha Yearwood.

Het resultaat van deze noeste arbeid kunt u nu dus horen op het album “A Beautiful Life”, waarop naast de op bijgaande video te beluisteren titeltrack zeker nog een aantal zeer gedenkwaardige liedjes terug te vinden zijn. Onze persoonlijke selectie leidt ons daarbij tot songs als countryrockers “Girls Will Be Girls” (een ode aan alle meisjes), “What A Day To Shake A Heartache” en “Fallin’ In Love” of naar de wat meer melancholische en melodieuze ballads “Slip Into Something Mexico” en “What Are You Running From”.

“A Beautiful Life” is een hoopvol en van positieve ‘vibes’ overlopende plaat van een zangeres die met volle teugen probeert te genieten van al het moois dat haar in het leven mag overkomen. Misschien slaagt Sherry Lynn er ook wel in om u mee te sleuren in deze optimistische levensstijl met haar overwegend vrolijke en dansbare countryliedjes.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 3 september 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex