Shannon LaBrie - War & peace   (Waardering Muziekwereld)

Shannon LaBrie - War & peace

Shannon LaBrie is een singer-songwriter uit Nashville, Tennessee, die een jaar of wat geleden het uitstekende, maar nauwelijks opgemerkte Just Be Honest uitbracht. Ook haar nieuwe plaat War & Peace heeft de Nederlandse platenzaak helaas nog niet bereikt en dat is echt een gemis. Shannon LaBrie heeft met War & Peace immers een hele sterke plaat gemaakt en het is een plaat die ook het Nederlandse publiek aan moet kunnen spreken. Shannon LaBrie komt uit Nashville, maar maakt zeker niet de muziek die iedereen associeert met de hoofdstad van de country.

Het live opgenomen War & Peace bevat nauwelijks invloeden uit de country, maar verwerkt vooral invloeden uit de rootsrock en voegt hier invloeden uit de soul en de pop aan toe. War & Peace klinkt in eerste instantie vooral bijzonder aangenaam. De competent spelende band zorgt voor een warm en lekker vol geluid, waarin vooral het heerlijk klinkende gitaarspel en de toetsen indruk maken. Het gloedvolle geluid van de band past perfect bij de warme en heldere stem van Shannon LaBrie (die me af en toe flink aan de al lang vergeten Judie Tzuke doet denken). Het is een stem die ver is verwijderd van de stemmen die in Nashville domineren en het is een stem die indruk maakt met kracht, warmte en verleiding. Shannon LaBrie beschikt over een bijzonder aangename stem en schrijft lekker in het gehoor liggende maar niet erg voorspelbare songs en het zijn songs die ook nog ergens over gaan. Het thema volwassen worden staat centraal, waarbij zowel positieve als negatieve ervaringen kleur en gevoel geven aan de mooie songs op de plaat. Shannon LaBrie schuwt hiernaast het politieke thema niet en voorziet de American Dream van enkele kritische observaties. War & Peace is een plaat die redelijk netjes binnen de lijnen kleurt, maar het is ook een plaat vol diepgang die me steeds dierbaarder wordt. Dat de plaat in Nederland niet eens wordt uitgebracht en in de Verenigde Staten ook zeker niet in de spotlights staat is voor mij dan ook onbegrijpelijk. 

Shannon LaBrie heeft met War & Peace een prachtplaat gemaakt die zomaar een breed publiek moet kunnen veroveren. Het zou mooi zijn als Nederland hierbij het voortouw neemt. Ik ben alvast helemaal om en inmiddels stevig fan van deze bijzondere Amerikaanse muzikante.

Auteur: Erwin Zijleman (Blog de Krenten uit de Pop)

Deeplink: http://dekrentenuitdepop.blogspot.nl/2016/05/shannon-labrie-war-peace.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 mei 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex