Selah Sue - Persona  (Waardering Muziekwereld) 9

Selah Sue - Persona

Selah Sue is terug. Na haar intieme uitstapje Bedroom, een korte EP uit het begin van het coronatijdperk, is er nu na Reason (2015) eindelijk een volwaardig derde studioalbum. En ja, het gaat uitstekend met haar, gelet op titels als Hurray, Celebrate en Full Of Life. Of bedriegt die schijn? Deels, want vaak is niet alles wat het lijkt.

Er is in de tussenliggende jaren ook veel gebeurd in het persoonlijke leven van de Leuvense Sanne Putseys. En nog altijd wil ze, in haar interviews, in de teksten die ze schrijft en met haar nuchtere kijk op carrière en succes, eerlijk zijn. Gênant goudeerlijk – waar vind je dat nog in die wereld van blingbling? Bij Selah Sue dus. Want ze had lang af te rekenen met die verdomde hoofdpijn, zag lang niet altijd alles even vrolijk door een roze bril en komt daar ook gewoon voor uit. Maar haar nuchterheid behield ze. Ook startte ze, of dat nu carrièretechnisch handig was of niet, een gezin met haar partner/toetsenist Joachim Saerens en kreeg twee kinderen. Nu rekent ze af en zingt in Pills openlijk over de laatste antidepressiva die ze slikte en verklaart ze te hopen dat we begrijpen hoe we ook onze ziel levend moeten houden. Ze zingt en rapt vrijuit, stelt zich nergens aan en vliegt nergens uit de bocht. Ze klinkt bij vlagen opgewekt, of anders is die muziek toch wel moeilijk genoeg om bij stil te zitten.

Opener Kingdom heet dan geen Raggamufin, we horen haar wel weer op weergaloze wijze dat genre aantikken. Met haar uit duizenden herkenbare elastieken stemgeluid slalomt ze schijnbaar moeiteloos langs funky beats en warme sfeerpassages, en maakt ze ondertussen ook nog vrienden met de Nigeriaans-Canadese rapper TOBi, de Congolees-Belgische rapper Damso en de Amerikaanse rapper Mick Jenkins. Als producer leidde Matt Parad (Pixie Lott, Anaïs) alle bijdragen in goede banen, ook de op afstand aangeleverde arrangementen van Kadhja Bonet (Anderson .Paak), baspartijen van Mono Neon (Prince) en die toeters van 305 Horns (Lizzo, Pharrell, Kanye West). Grote madam, die Selah Sue. Goed dat ze terug is.

Recensent: Willem Jongeneelen

Bron: www.oor.nl

Direct link: Recensie: Selah Sue - Persona (album) | OOR

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 april 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex