Sam Levin - A general air of regret (Waardering Muziekwereld)

Sam Levin - A general air of regret

Af en toe stoten we hier ook eens op muzikale wonderkinderen. Sam Levin uit New York is daar een voorbeeldig exemplaar van. Amper vijf jaar oud speelde hij al op gitaar en piano en hij was net tien jaar oud geworden toen hij al zijn eerste single op de markt bracht. Daarna volgden al snel twee full-cd’s onder de titels “I Am” en “Frame Of Mind”.

Anno 2019 is Sam Levin 17 jaar geworden en blijft hij plichtsgetrouw nieuwe liedjes schrijven waarvan er nu twaalf stuks op zijn derde studioplaat “A General Air Of Regret” zijn beland. Hij is uitzonderlijk creatief en inventief in het selecteren van onderwerpen voor zijn songs die meestal niet over hemzelf gaan maar eerder gebaseerd zijn op zijn ongebreidelde fantasie.

Op deze nieuwe plaat bezingt hij in moderne folkrockliedjes dergelijke gevarieerde onderwerpen in o.a. “TV Show”, het psychedelisch klinkende “The Fourth One”, het knappe countrydeuntje “The Only Thing” en het door synthesizerklanken begeleide “Therapy”. We krijgen ook drie louter instrumentale tracks aangeboden, waarvan we vooral het op elektrische gitaar gespeelde nummer “Change The Channel” en het etherische “Welcome To The Ward” willen onthouden.

Het nummer “Bookmark” werd als eerste single uit “A General Air Of Regret” gelanceerd, maar onze favoriete tracks op dit album zijn de akoestische folkballad “I’ll See You Tomorrow” en het in een live uitvoering op de video te beluisteren nummer “Robert’s Graveyard” dat herinnert aan het Britse zangwonder Ed Sheeran.

Als je op zo’n jonge leeftijd zulke knappe songs kan schrijven en op zulke sublieme wijze gitaar kan spelen, dan is een label als ‘uniek talent’ of ‘muzikaal genie’ ongetwijfeld terecht van toepassing. We denken dan ook dat we in de volgende jaren en misschien zelfs volgende decennia nog veel meer van deze New Yorkse tienerartiest zullen mogen verwachten.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 juli 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex