Salvio Vassalo; Monica Pinto – Il Bacio: Rise and fall of Salomè  / 9½ (Waardering Muziekwereld)

Salvio Vassallo; Monica Pinto - Il Bacio: Rise and fall of Salomè

Kunst is dikwijls gebaseerd op thema’s uit de oudheid of uit de religie. Zo ook met Il Bacio, Rise and Fall of Salomè.  Een verhaal over liefde en dood. Salomè wordt namelijk verantwoordelijke gehouden voor de dood van Johannes de Doper. 
Het verleden buiten beschouwing gelaten, het duo Salvio Vassallo en Monica Pinto uit Napels creëerde een indrukwekkend conceptalbum waarin de combinatie van zang en electronica symfonische crescendo’s oproepen.
Volledig in het mooie Italiaans gezongen door de klassiek geschoolde Monica Pinto en muzikaal begeleid door synths en drums van Salvio Vassallo. De eigen composities krijgen een meerlagigheid door het inschakelen van klassieke intro’s op akoestische gitaar, aanvullingen met fluit en viool en diverse zangstijlen. Het geheel baadt in een mix van oude(re) Italiaanse stijlvormen: van barok over oratorium tot cantate of opera. De Napolitaanse stijl uit de streek Campania is duidelijk herkenbaar (voor kenners dan toch). Lijkt het soms bombastisch en overtrokken, de streek ademt cultuur, en zo doet ook dit album. Wonderlijk boeiend met de Engelse vertaling naast de Italiaanse lyrics in het bijgevoegde booklet. Je hoeft geen classicus te zijn om je te laten onderdompelen in dit rijkelijk gestoffeerd album.
 

 

Recensent: Marino Serdons

Bron: www.keysandchords.com

Direct link: Salvio Vassallo/Monica Pinto: Il Bacio – Rise And Fall Of Salomè - KEYS AND CHORDS

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 maart 2024

Listen Tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex