Ruby Lovett - It's a hard life   (Waardering Muziekwereld) 8

Ruby Lovett - It's a hard life

Wanneer je houdt van de country van Dolly Parton of  Emmylou Harris, dan zal je zonder meer ook It's A Hards Life van Ruby Lovett weten te waarderen.

Ruby Lovett is puur country. Haar muziek is net zo puur als ze is, vol eerlijke emotie en levensechte schetsbeelden, gezongen met onaangetaste gratie en kracht. Het begon allemaal haar jeugd in Laurel, Mississippi. Haar tienermoeder stond haar af toen ze zeven dagen oud was, dus Ruby werd geadopteerd door een ouder echtpaar. Haar wortels liggen in het zuidelijke evangelie, die ze als jong meisje in de kerk begon te zingen. Een vroege supporter die de vaak door de kerk georganiseerde, hele dag "gospel singin's" met diner op het terrein bezocht, zou haar na elke uitvoering een dollar geven. Op een dag toen ze haar spaarpot openbrak waarin ze het geld spaarde, ontdekte ze dat ze $ 56 had verzameld. Ze ging naar buiten en kocht een echt varken.

Haar album It's A Hards Life bevat 10 nummers en enkelen daarvan schreef ze samen met een co-writer. Soms ‘mellow’ country zoals we deze in onze contreien nog maar af en beluisteren. Uiteraard is dit in haar land van afkomst geheel andere koek. De muziek die ik maak is echte countrymuziek", zegt ze. "Het is puur en ongepolijst. Het is de countrymuziek waar ik van hou, en ik geloof dat er vraag naar is.

 

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 februari 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex