Rory Block - A woman's soul, a tribute to Bessie Smith  (Waardering Muziekwereld) 9

Rory Block - A woman's soul, a tribute to Bessie Smith

Keepin’ Outta Trouble is ondertussen al het zesde deel in de reeks door Rory Block op de wereld losgelaten eerbetonen aan haar eigen grote voorbeelden. Eerder passeerden in de “Mentor Series” al Son House, Mississippi Fred McDowell, Reverend Gary Davis, Mississippi John Hurt en Skip James de revue, ditmaal is het de beurt aan Bukka “Booker T. Washington” White. En ook die krijgt van Block weer een hier fel gesmaakte beurt mee.

Met Keepin’ Outta Trouble, Bukka’s Day, Spooky Rhythm, Gonna Be Some Walkin Done en Back To Memphis draagt La Block zelf vijf nieuwe songs in Bukka White country blues style aan. Die laten horen in welke mate ze wel door haar in 1977 overleden held beïnvloed werd. Aberdeen Mississippi Blues, Fixin’ To Die Blues, Panama Limited, Parchman Farm Blues en New Frisco Train plukte ze op haar beurt dan weer van ‘s mans omvangrijke repertoire. En ook die brengt ze volledig solo als betroffen het eigen originelen. Met eerbied en passie daarbij quasi voortdurend als haar voornaamste bondgenoten.

Volstrekt tijdloos spul is het resultaat. Country blues van het allerbeste soort, gebracht door één van de fijnste akoestische blues acts van de laatste drie decennia überhaupt. Moet ik nog zeggen, dat ik dit een heuse aanrader van formaat vind?

 

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#RoryBlock

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 augustus 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex