Rob Luft - Riser (Waardering Muziekwereld) 9

Rob Luft - Riser

Engeland barst de laatste jaren uit elkaar van het jazztalent. Met jazzgitarist Rob Luft breekt alweer zoín talent door. Riser is zijn indrukwekkende debuut.

Ongelooflijk hoe hij met albumopener Night Songs zijn Afrikaanse skills laat horen. Verzot op alles wat van het continent komt, en daar vooral vanuit Zuid-Afrika, zet hij magistraal gitaarlijnen uit. Zijn band, met Joe Wright op sax, Joe Webb op toetsen en de geweldige Corrie Dick op drums, is van een glorieuze coherentie. Luft heeft een frisse visie op jazz. Hij beweegt zich door een jazzlandschap waarbij het spel de voorspelbare grenzen overschrijdt. Luister naar stukken als het met riffs doorsneden Beware, het folky Slow Potion, het compacte, pakkende Shorty of het door electronica en effecten opgesierde Blue, White And Dreaming.

Met Riser heeft Luft niet alleen een overweldigend debuut gemaakt, maar vestigt hij zich tegelijkertijd in de voorste linie van de meest markante gitaristen binnen de jazz. Een wonderbaarlijke prestatie voor een zo jonge gitarist!

 

 

Auteur: Dick Hovenga

Bron: Jazzism, nr. 5/2017

Website: www.jazzism.nl

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 oktober 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex