Rita Coolidge - Save in the arms of time  (Waardering Muziekwereld) 9

Rita Coolidge - Safe in the arms of time

Lover Please uit 1976, ja dat is een dosis jeugdsentiment en komt uit de periode dat Rita Coolidge nog lief en leed deelde met Kris Kristofferson. Maar ook na deze periode uit haar leven bleef ze in de spotlights en werkte ze samen met onder meer Stephen Stills, Eric Clapton, Joe Cocker, Bob Dylan en Leon Russell om er maar een paar te noemen. Ze had ook succes met de covers 'Your Love Keeps Lifting Me' Higher and Higher' (Jackie Wilson) en 'We"re All Alone' (Boz Scaggz'. Ook met haar eigen werk kende ze een enorm succes zoals het platina verworven Anytime ...Anywhere uit 1977 en ook met het daaropvolgende Love Me Again scoorde ze bijzonder hoog. De lijst waarbij haar inbreng nummers naar een hoger niveau tilden, is bijzonder uitgebreid en ook met All Time High uit 1983 staat ze genoteerd in de Bond films.

Nu is deze tweevoudig Grammy-winnende zangeres en componiste Rita Coolidge terug met haar 18de soloalbum. Op Safe In the Arms Of Time vinden we 12 nummers terug en het album werd opgenomen in de 'Sunset Sound Studio' in Los Angeles waar ze in 1971 ook haar eerste soloalbum opnam. Als producer koos ze voor Ross Hogarth.

Openen doet ze eerder melancholisch met Satisfied waarna we met het daaropvolgende Doing Fine Without You de sound herkennen van de 'sweet little indian girl'. Ligt het aan het nummer of aan de bijdrage van Keb'Mo, ik weet het niet maar vast staat dat Walking On Water meteen tot mijn favoriete nummers behoort op dit album. De warme stemintonatie van Keb'Mo zal er zeker en vast in meespelen.

Een certitude is ook dat op de stem van Rita Coolidge op 73-jarige leeftijd nog geen spoor van verval is te merken. Zonde is wel dat ze met dit nieuwe album Engeland zal aandoen, maar helaas vallen wij uit de boot. De harmony zang met de backing vocals is hemels om te beluisteren, zoals op nummers als Spirit World en het country geÔnspireerde Naked All Night. Het door Tom Douglas geschreven Van Gogh is daarentegen een zeer intieme en aangrijpende ballad. Doing Fine Without You werd al een paar jaar voor opnamen geschreven door Russ Kunkel en Graham Nash waarna we na het beluisteren van Safe In The Arms of Time kunnen concluderen dat Rita Coolidge een prachtig, fris en tijdloos albumk heeft afgeleverd.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2018%20album%20reports/reports/rita%20coolidge.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 19 juni 2018

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex