Richie Lawrence - Rue Sanxay   (Waardering Muziekwereld) 8

Richie Lawrence - Rue Sanxay

De naam van accordeonist Richie Lawrence trok heel recent nog onze aandacht bij het schrijven van de recensie over de nieuwste plaat van ‘Matt Lax and Nearly Beloved’, een album waar hij op zijn favoriete instrument meespeelde. Maar deze muzikant uit Sacramento, Californië heeft zelf ook een nieuwe plaat op zijn palmares bijgeschreven met de uitstekende, zelf geproduceerde vijfde cd “Rue Sanxay” die hij samen met zijn vaste begeleidingstrio ‘The Yolos’ (bassist Scott Prawalsky, drummer Bart van der Zeeuw en zangeres Katie Thomas) en een zestal gastmuzikanten (waaronder Matt Lax) heeft opgenomen.

Tien nummers staan er op deze cd met acht songs waarvoor Richie Lawrence tekst en muziek schreef en de twee liedjes “Play On” en albumtiteltrack “Rue Sanxay” die hij samen met Paul Lacques van de formatie ‘Nearly Beloved’ componeerde. Katie Thomas is de leadzangeres bij deze songs en ze kwijt zich uitstekend van deze taak, al van bij de openingstrack “When I Find My Love Someday”, een door de pedal steel-klanken van Peter Grant gekenmerkte countrywalsje. Heel mooi gezongen is ook de eerste single “Play On” (zie video), een romantische ballad met de accordeon van Richie Lawrence zachtjes in de begeleiding. “Oxford Town” is eveneens zo’n heerlijk gezongen ballad met Richie en Katie in een duet. Naast accordeon speelt Richie Lawrence ook op piano, zoals bij het nummer “Over And Over”, maar de trekzak overheerst de instrumentale New Orleans cajun-two step track “Belle Lune”. Verder zijn er nog drie louter instrumentale nummers met het Franse accordeonwalsje “Rue Sanxay”, het jazzy pianonummer “Vanguard” en speelt Richie Lawrence ragtime piano op “Tribute Rag”. Wellicht als kwinkslag bedoeld is het zachtjes countryrockende “Oscar Wilde’s Middle Name”, maar de afsluitende song “Come Back” verdient zeker ook nog een aparte vermelding. Hier neemt Richie Lawrence zelf de teugels in handen als leadzanger en doet hij ons met dit nummer denken aan ‘good old’ Fats Domino en zijn honky tonk pianospel.

“Rue Sanxay” is een schitterende plaat voor alle fans van piano en accordeon, gespeeld door een levende legende die kan terugblikken op lidmaatschap van o.a. ‘The Loose Acoustic Trio’, ‘Ray Bonneville’s Blues Band’ en als accordeonist en pianist bij ‘I See Hawks In L.A.’. Warm aanbevolen!

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2015/MA1/CD75.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 27 juni 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex