Zuco 103 - One down one up ****           

Sinds hun debuut ‘Outro Lado’ wordt de muziek van ZUCO 103 beschouwd als een van de spannendste mixen van Electronics, Soul, R'n'B, Nu-Jazz, Afro-Beat, Hip-Hop, Funk en Braziliaanse muziek. De enorm goed ontvangen CD Tales of High Fever (o.a. Edison Jazz Award 2003) is inmiddels meer dan een jaar uit en in 2004 is het al weer tijd voor een nieuw album. Nu kun je echter ook al genieten van de meest recente dubbel CD van Stefan, Lilian en Stefan. De 2CD ‘One Down One Up’ ligt nu in de winkels en je kunt hierop genieten van twee heel diverse kanten (maar er zijn er nog veel meer) van hun veelzijdige talent. Afgelopen december deed Zuco 103 een tour door Nederland, die op 13 december begon in Tivoli Utrecht en eindigde op 29 december in Paradiso Amsterdam. Op televisie waren ze de laatste tijd te zien bij Barend & van Dorp en Goedemorgen Nederland.
CD1 / Down laat ZUCO 103 horen van hun beste akoestische, jazzy kant, alsof er een bandje in je huiskamer staat te spelen. Opgenomen in dezelfde geest als veel jazzalbums van de jaren zestig: akoestische instrumentatie en weinig overdubs in een warme en intieme sfeer. Het materiaal bestaat uit vier originele stukken en vier opnieuw gearrangeerde 'unplugged' versies van ZUCO klassiekers.
CD2 / Up bestaat uit een live opname van één van ZUCO's legendarische shows. Op dit schijfje ook drie bonus tracks: Gerd's remix van Treasure, de bewerking van Peregrino door David Walters en de geweldige nieuwe versie van Get Urself 2gether, geproduceerd door Morcheeba's co-producer Chris Harrison met de jonge Canadese rapster Tara Chase.
Zuco 103 speelde vorig jaar op Pinkpop en Rock Werchter en waren eerder te zien op bijvoorbeeld Lowlands, North Sea Jazz en Noorderslag, maar weten met hun explosieve live show het publiek over de hele wereld te enthousiasmeren. Ze gaven vele concerten in het grootste deel van Europa en zelfs Amerika, Japan en Brazilië! Live wordt de band uitgebreid met bassist Lesley Kuhr, percussionist Claus Tofft en DJ Sjam en dit leidt gegarandeerd tot toekomstige ‘Zuco-juweeltjes’.

 

7 januari 2004

 
Tracks en Credits
 
Terug naar Hoofdindex