W.C. Clark – From Austin with soul ****  

 

Zanger-gitarist W.C. Clark (63) staat bekend als 'Austin's most soulful bluesman'. Dat bewees hij al met zijn drie vorige cd's op Black Top en nu ook op zijn debuut voor Alligator Records, 'From Austin with soul'. Clark is één van de artiesten, waarvan je zegt hoe ouder hoe beter! Ondanks z'n ruim 40-jarige muzikale loopbaan is er in spel en zang niets routineus te ontdekken. Hij zingt met een kracht en emotie alsof hij telkens opnieuw wil overtuigen. Ook zijn gitaarspel blijft verfrissend en afgestemd op waar een nummer om vraagt. Soms levert dat een wel erg nadrukkelijke verwijzing op, zoals naar Clarence Gatemouth Brown in diens 'Midnight hour blues', of naar Albert King in 'Get out of my life woman'.

'From Austin with soul' is geproduceerd door saxofonist en frontman van The Texas Horns, Mark 'Kaz' Kazanoff. Deze vakman weet het koper perfect in te zetten voor het juiste soulgevoel, leidend tot uptempo funky soul in 'I've been searching' en licht ondersteunend in de hartverscheurend ballade 'How long is a heartache supposed to last?'.

'From Austin with soul' bevat behalve vijf nummers van Clark ook nummers van Clarence Carter, Bobby 'Blue' Bland en Johnny Adams. Alligator staat altijd garant voor voortreffelijke studiobegeleiders en dat is ook met dit album het geval. Deze cd is het voorlopig hoogtepunt van een artiest die pas enkele jaren buiten de grenzen van Texas bekendheid heeft verworven.

 

2 oktober 2002

 

 

 

Tracks & credits

 

Terug naar hoofdindex