Stacie Orrico - Stacie Orrico ***

Er zullen weinig luisteraars zijn die van Stacie Orrico gehoord hebben. Toch is dit een meisje dat al op haar twaalfde debuteerde met Christelijk getinte songs. Zij is in die wereld dus een echte ster.

De 17-jarige Stacie Orrico is geboren in Seattle, maar snel daarna verhuisde haar ouders naar Denver. Stacie komt uit een (muzikaal) gezin van vijf kinderen. Ze luisterde als kind al veel naar r&b muziek van onder andere Whitney Houston en Lauryn Hill. Toen Stacie twaalf jaar oud was, deed ze mee aan een talentenjacht. Tot haar eigen verbazing behaalde ze daar de eerste plaats. Kort hierna kreeg ze een platencontract bij ForeFront Records. Stacie besloot zich helemaal op de muziek te gaan richten, en kreeg daarom ook privé-les thuis. Aangezien Stacie nog maar twaalf jaar was, kreeg ze een intensieve begeleiding. Het betekende ook dat de ouders van Stacie hun dagelijkse leven moesten opzeggen om hun dochter te kunnen begeleiden.

In 1999 verscheen haar debuutalbum "Genuine". De muziek op dat album valt te omschrijven als dance-pop met r&b invloeden. Aan het album werkten grote namen mee, zoals DC-talk en Jaci Velasquez. De eerste single "Don't look at me" werd een enorm succes. De song gaat erover hoe snel mensen, en vooral tieners, beroemdheden gaan zien als rol-modellen. Stacie zegt er zelf over: "Dit nummer is echt een pleidooi om niet naar mij te kijken, maar naar Gods eeuwige en onvoorwaardelijke Liefde die ik probeer uit te dragen."

In een tijd dat ‘Christian artists’een overstap maken naar de doorsnee pop (Evanescence, Mary Mary) en Destiny’s Child en P.O.D. met open armen in de reli-wereld worden binnengehaald, durft ook Stacie Orrico een stapje te wagen. Vorig jaar zou Say It Again uitkomen en toen was er opeens de deal met Virgin. Stacie Orrico veranderde niet alleen van platenmaatschappij, maar ook de sound werd omgebogen. Haar vroegere dance-pop klinkt op haar nieuwe album meer R & B en dat komt de muziek beslist ten goede. Swingende grooves en dromerige loveballads wisselen elkaar af op dit album. Geen Britney-Spears-kloon deze Stacie Orrico, maar meer een nieuwe J.Lo of Kelly Rowland. Ruim voldoende dit album en een aanrader voor R&B-liefhebbers. Voor Stacie Orrico ligt beslist een grote muzikale toekomst in het verschiet.

18 juni 2003

Tracks & credits

Terug naar Hoofdindex