Cecilia Bartoli - The art of Cecilia ****½      

Cecilia Bartoli is zowaar de album Top 50 binnengerukt. 'The art of Cecilia' is inderdaad een prachtige staalkaart van wat zij de afgelopen jaren voor Decca op verschillende albums heeft laten zetten. Ze opent ontroerend met Händel en laat vuurwerk horen in stukken van Vivaldi.
Met de bariton Bryn Terfel zingt ze Mozart en uit haar jongste album met Gluck-aria's komt 'Se mai senti'. Ook mag de luisteraar zich andermaal verbazen over de coloraturen die ze in aria's van Rossini laat horen. Maar de verrassing van deze cd vormen twee nooit eerder uitgebrachte duetten met Pavarotti uit Donizetti's 'l'Elizir d'amore' en 'La Traviata'.
In het theater zou de Italiaanse mezzo in deze sopraanrollen zeker niet met de reusachtige tenor combineren, maar in de studio lijkt het onder Chailly te lukken, al ontbreekt hier de bijzonder chemie zoals die met Terfel ontstaat. Wie trek heeft in haar veel geprezen Vivaldi-album, kan nu via de actie Klassiek Cadeau met een leuke korting bij de platenzaak terecht. Haar volgende project? Dat wordt beslist een Salieri-album.

1 december 2002

Tracks & credits

Terug naar hoofdindex