Carlinhos Brown - e Carlito Marron ****  

Carlinhos Brown behoort in Brazili tot de absolute top. Ik volg deze muti-instrumentalist reeds zo'n decennium en een nieuw album van Brown vormt voor mij steevast aanleiding deze zonder luisterbeurt vooraf toe te voegen aan mijn cd-collectie.

Zijn nieuwe album 'E Carlito Marro' is opnieuw een juweeltje, met name vanwege de ingenieuze mix van Brazil- en Cuba-stijlen. Denk in dit verband aan combinaties van salsa en batucada en rumba met samba. Zo ver ik weet nog nooit eerder zo goed tentoongespreid in Latinworld. Alleen al vanwege het uitdenken van deze ingenieze fusies verdient Carlinhos Brown veel lof. Wanneer je na bestudering van het hoesje ook nog vastelt dat als gastvocalisten Rosario Flores en Bebel Gilberto hun bijdragen leveren is het feest compleet.

E Carlito Marron vormt voor mij het beste zomeralbum van 2003. Hoewel deze zomer nog niet voorbij is, kan ik mij niet voorstellen dat ik deze gradering in het najaar nog moet bijstellen. Dus latinliefhebbers, nog niet in het bezit van dit album: ren naar jouw platenboer of de bib om deze cd te kopen dan wel te huren. En vanzelfsprekend is dit album ook cd van de week op Muziekwereld.

 

3 juli 2003

 

Tracks & credits

Terug naar hoofdindex