Rebecca Pronsky - Known objects   (Waardering Muziekwereld) 8

Rebecca Pronsky - Known objects

Oorspronkelijk was het Rebecca Pronsky’s bedoeling geweest om haar nieuwe album “Known Objects”, de opvolger van het redelijk succesvolle “Only Daughter” van ondertussen zo’n jaar of drie geleden, gewoon weer samen met haar vaste partner in crime Rich Bennett op te nemen. Als duo dus eigenlijk. Vooral terugvallend op haar eigen fluwelen stem en de gitaarkunstjes van haar maatje. Maar het lot beschikte er enigszins anders over.

Nadat ze kort voordien samen een eigen opnamestudio uit de grond hadden gestampt, bleek de verleiding plots immers te groot om daar ook niet zelf optimaal gebruik van te maken. Nogal wat plaatselijke muzikanten, die er aan nieuwe projecten kwamen werken, werden tot Pronsky’s grote vreugde graag bereid gevonden om een steentje tot “Known Objects” bij te dragen. En zo gebeurde het dat haar nieuwe album uitgroeide tot een heerlijk voldragen muzikaal geheel. Dat ze met andere woorden de ideale voedingsbodem vond voor haar als immer sublieme vocale prestaties. Prestaties, waarvoor her en der al wel eens vergelijkingen met die van k.d. lang opdoken, om u enigszins een idee te geven.

Negen van de tien liedjes op “Known Objects” zijn door Pronsky geschreven. Het tiende is een werkelijk zalige atmosferische cover van “Heatwave” van de geweldige Schotse popgroep The Blue Nile. Meteen één van dé absolute hoogtepunten van “Known Objects”, al staat de plaat daar echt wel vol mee. We noemen hier in dat verband bijvoorbeeld graag ook nog de redelijk nerveuze alternatieve country van openingsnummer “Bag Of Bones”, de melodieuze Americana-pop van “Nothing Yet”, de beklijvende pianoballade “Did You Know”, het verstilde “Shadow”, het net niet rockende en ons best wel wat aan Nanci Griffith herinnerende “Snowing Sideways” en afsluiter “No Matter”.

Best wel fijn spul!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 31 mei 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex