Rebecca Loebe - Blink  (Waardering Muziekwereld)

Rebecca Loebe - Blink

Met haar vierde volwaardige studioplaat lijkt mooie Rebecca Loebe klaar voor een gigantische stap voorwaarts in haar carrière. Ons zou het alvast helemaal niet verbazen mocht ze met Blink ook het nodige commerciële succes gaan boeken. De elf nieuwe liedjes erop zouden wel eens een heel erg breed publiek kunnen gaan aanspreken. En het mooie eraan is, dat Loebe daartoe haar ziel niet heeft moeten verkopen. Waar haar roots liggen, blijft wat ons betreft over de volle lengte van het door Will Robertson geproduceerde album duidelijk. Ook al sluipen er dan steeds meer popelementen haar liedjes binnen.

Geopend wordt er met de pakkende pianoballade Lie. If all I have to do is promise not to love you, all I have to do is lie,” klinkt het veelzeggend in die fraaie indie folk beauty. Vervolgens is er het poppy, zich volop in nostalgie wentelende Forever Young Forever, Loebe ingegeven door een potje mijmeren over haar eigen jonge jaren, daartoe aangezet door de muziekjes op een mix tape van weleer onderweg naar huis van een gig. Echt een ongelooflijk radiogeniek nummer, dat liedje.

Via het moody Cannonball en de droevige countryballade Weeping Willow belanden we aansluitend daarop bij wat ons inziens één van de aller-strafste nummers van Blink is, namelijk het ongemeen sfeervolle Smoke Signals. Bad Things neemt ons vervolgens in onvervalste nineties rock style mee naar het gevolg van een bizarre droom van Loebe zelf, Say So is een prachtig nummer op het snijvlak tussen soul en country, Easy Money gaat op ingetogen wijze in op het alledaagse lot van de hardwerkende medemens en Down To The Wire is retro rock, ergens redelijk dicht in het kielzog van good old Fleetwood Mac. Resten ons dan nog: de wederom ongemeen soulvolle ballade Neverman en het daar werkelijk perfect bij aansluitende titelnummer, een slow om duimen en vingers bij af te likken.

Na het beluisteren van een geweldige plaat als deze ga je je onwillekeurig afvragen waarom Rebecca Loebe nog niet veel en veel bekender is. Ze zou het wat ons betreft alleszins ruimschoots verdienen.

 

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Gepubliceerd op Muziekwereld: 30 maart 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex