Raveis Kole - In the moment   (Waardering Muziekwereld)

Raveis Kole - In the moment

Als u ‘instant’ vrolijk mocht willen worden, dan kunnen we u hier de nieuwe plaat “In The Moment” van ‘Raveis Kole’ warm aanbevelen. ‘Raveis Kole’ is het Amerikaanse duo Laurie Raveis en Dennis Kole, een indie folk- en Americana-muziek spelend singer-songwritersduo en echtpaar met hun roots in Bellingham, Washington en Boston, Massachusetts.

Indien u onze zojuist vermelde uitleg over hun sound snel zou willen toepassen dan raden we u aan om meteen even naar het liedje op de eerste audiovideo bij deze recensie te gaan luisteren: het al fluitend beginnende nummer “Sticky And Sweet” tovert direct een vrolijke smile op ons gezicht die ons fladderend als een vlinder van de eerste song op deze plaat naar track nummer twee brengt: “So Nice”, het op de tweede video te horen eerste singletje uit “In The Moment”.

De acht samen gecomponeerde liedjes op deze plaat worden ook instrumentaal begeleid door Laurie Raveis op akoestische gitaren, lap steel, voetdrum en tamboerijn en door Dennis Kole op nylon stringgitaar, harpgitaar, ‘high-strung’-gitaar, ukelele en cavaquinho, een op ukelele lijkend viersnarig instrument dat gestemd werd als een banjo. Beide muzikanten zorgden ook voor de producersrol van het album “In The Moment” dat in hun eigen ‘Bop Studios’ in Bellingham, Washington en in de ‘Six String Ranch’ in Austin, Texas werd opgenomen.

De melodieuze akoestische folkliedjes van ‘Raveis Kole’ volgen elkaar op deze plaat vlotjes op met de ballad “Glacier”, het door Laurie Ravies verhalend gezongen nummer “Sun Eclipsed By The Moon”, hun duetten in “Kismet” en in “Gotcha” en het alweer naar oprechte vrolijkheid leidende “Bop Bop New Orleans”. Het enige spijtige gegeven aan dit album is het feit dat het allemaal afgelopen is na amper 32 minuten, echter niet zonder nog éénmaal te scoren met het vlot meezingbare slotnummer “Wherever You Go”.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 augustus 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex