Penny Nichols - Golden state   (Waardering Muziekwereld)

Penny Nichols - Golden state

De al wat oudere jongeren onder ons kennen Penny Nichols misschien nog wel van haar redelijk succesvolle dagen als folkie ergens medio de jaren zestig, toen ze al met zo menig grote naam de planken deelde. Of van haar bluegrasswerk met John, Bill en Alice McEuen misschien ook wel. Om maar te zeggen dat Nichols al een aardig poosje meegaat, dat ze door de wol geverfd is.

En dat hoor je ook aan zo goed als alles op “Golden State”, haar eerdaags ook hier te verschijnen nieuwe plaat, waarmee ze ons uitnodigt voor een blik achter de schermen van haar jonge jaren, haar kindertijd, haar jeugd in het zuiden van Californië. Daarop een twaalftal voornamelijk eigen liedjes. Enkel voor “Leanin’ Back & Laughing”, “Winter Fires” en “LA Man” ging ze in de leen bij respectievelijk Steve Noonan, Jonita Beede en Nina Jo Smith. Veelal rondhangend ergens tussen folk en (roots) pop hangt Nichols veelvuldig een fraai sfeerbeeld op. Ons daarbij stemgewijs hier en daar best wel wat herinnerend aan huisfavorietje Tish Hinojosa.

Enkele luistertipjes: het lekker relaxed aankomende, op de één of andere manier heel erg sixties aandoende popdeuntje “Kick The Can”, het zomerse, lang niet enkel met de blik alleen zuidwaarts gericht gebrachte “Guadalupe” en het daar naar ons gevoel perfect bij aansluitende “Poco Al Poco”.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 januari 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex