Owl Country - Owl Country   (Waardering Muziekwereld)

Owl Country - Owl Country

Owl Country is de naam van een nog gloednieuwe Americana act bestaande uit klassiek geschoolde violiste Yvette Holzwarth en songsmid Dan Imhoff. Die twee ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een liefdadigheidsevenement in de zomer van 2013. Sindsdien timmeren ze samen aan de muzikale weg. Ze schreven naar eigen zeggen een hele koker vol songs en daarvan belandden er uiteindelijk een tiental op hun enkele dagen geleden verschenen titelloze debuutplaat. En die blijken, aangevuld met een live gebrachte cover van Dylans “I Shall Be Released”, goed voor een alleraardigst visitekaartje.

Vol met verdomd fraaie, stemmige Americana. Gelijk van bij openingsnummer “Light Your Candle” vielen wij er hier voor. In dat zo op het eerste gezicht eerder simpele liefdesliedje viel ons meteen op, hoe mooi de stemmen van Holzwarth en Imhoff elkaar wel aanvullen. Onwillekeurig moesten we daarbij heel even terugdenken aan de Gillian Welch en David Rawlings van in hun begindagen. En dan hadden we het nog niet eens over het lentefrisse vioolgestoei van Holzwarth en de al even knappe finger style gitaarbenadering van Imhoff. Meer moet dat voor ons absoluut niet zijn!

Vervolgens loodsen de twee ons langs twee al even heerlijke, zij het wat donkerder ingevulde ballades, met name “Lost And Found” en “Atonement”. In beide horen we gast David Grisman bij momenten behoorlijk prominent assisteren op de mandoline. Via de opgewekte, door Holzwarth echt de sterren in gezongen countrydeun “Rusted Car” gaat het dan richting wat naar onze bescheiden mening hét absolute hoogtepunt van deze plaat zou moeten zijn, met name de door de legendarische Charlie Musselwhite van wat sfeervol mondharmonicawerk voorziene bluesy gospeldeun “Sacred Ground”.

Ook heel erg mooi is het meteen daaropvolgende “Creek”, opnieuw een wolk van een ballade met andermaal sirene Holzwarth in de hoofdrol. Dat echter ook Imhoff vocaal best z’n mannetje kan staan, maakt hij ons gelijk daarna in het louter muzikaal gezien perfect bij z’n voorganger aansluitende “Looking Waiting” duidelijk. De puntjes op de i zetten, heet dat dan zeker…

Resten er ons dan nog: de opgewekte uptempo bluegrassdeun “I Wanna Know You”, de hoger al even vernoemde Dylan-adaptatie, het ook al ongemeen sfeervolle “Dangerous World” en het afsluitende, heerlijk ouderwets aandoende pianowalsje “Windcatcher”.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 april 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex