Orions Belte - Mint  (Waardering Muziekwereld) 8

Orions Belte - Mint

Naast een boek van John Michelet en een film van Ola Solum is Orions Belte ook nog een driekoppige formatie uit Noorwegen die bijzonder kosmische en idyllische instrumentale muziek maakt. Het trio bestaat uit Øyvind Blomstrøm, Chris Holm en Kim Åge Furuhaug. Het is nu niet meteen nader te bepalen in welke categorie je Orions Belte zou moeten onderbrengen. Is het nu Alt-blues of Nu Jazz, Je kan het ook gewoonweg underground pop noemen, maar feit is wel dat jazz en blues zich op Mint manifesteren.

Het album bestaat uit 9 tracks, waarbij het trio de inspiratie haalde bij Nigerian Rock uit de 70-er jaren. Maar ook bij diverse ancihtkaarten van de Franse en Italiaanse Riviera. Meestal zijn Øyvind Blomstrøm en Chris Holm 'on the road' met andere formaties en zo leerden ze dan ook Kim Åge Furuhaug kennen waardoor deze Orions Belte enigszins gehalte kreeg.

Mint is hun debuutalbum, waarbij ze oud en nieuw weten te verenigen. Traditionele muziek met een futuristisch kantje eraan. Een album waarmee ze ook hun thuisland Noorwegen muzikaal op de kaart willen zetten. Hoogstandjes bij mij zijn Papillon en het bluesy gezongen Joe Frazier. Unieke en elektronische muziek om bij weg te dromen.

 

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:https://www.rootsville.eu/2018%20album%20reports/reports/orions%20belt.html

 

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex