Ordinary Elephant - Honest  (Waardering Muziekwereld)

Ordinary Elephant - Honest

Dankzij de muzikale verrichtingen van acts als Dave Carter & Tracy Grammer, Gillian Welch & Dave Rawlings en Barnaby Bright ben ik een groot liefhebbers van het genre gemengd dubbel. Honest van Ordinary Elephant vormt een aardige aanvulling op mijn verzameling albums in deze categorie.

Het duo Crystal Hariu-Damore (zang, gitaar) en Pete Damore (zang, banjo, mandoline) schrijft pakkende liedjes op het snijpunt van country en folk. Hun teksten verhalen over observaties in hun directe omgeving. Een ambiance waarin hun medemensen worstelen met de vaak loodzware condities waaronder hun landgenoten in het Trump-tijdperk moeten zien te overleven.

Zangeres Crystal Hariu-Damore is hoorbaar emotioneel zeer betrokken bij deze materie en voegt regelmatig een authentieke countrysnik toe aan haar voordrachtskunst. Gastmusici als Will Kimbrough (gitaar, mandola en orgel), Michael Rinne (bas) en producer Neilson Hubbard (piano, percussie) zorgen mede voor de spaarzame muzikale omlijsting.

In weerwil van hun gedegen spel, de sterke zang en dito liedteksten mist het album toch op den duur te veel instrumentale diepgang om de volle 45 minuten te kunnen boeien. Wat onverlet laat dat Honest van Ordinary Elephant wel degelijk een belofte inhoudt voor de toekomst.

Recensent: Koos Gijsman

Bron: www.johnnysgarden.nl

Deeplink: https://johnnysgarden.nl/honest/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 november 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex