Ollie Vee - Lonesome girl  (Waardering Muziekwereld)  8

Ollie Vee - Lonesome girl

Deze formatie stamt uit Canada, meer bepaald uit Seagrave in Ontario.
Achter Ollie Vee schuilt zanger Jesse Adamson, die samen met gitarist Johnny Vassos en bassist Howard Linscott. Het is geen toeval die groepsnaam, hij werd ontleend aan ‘Rock Around With OllieVee’, een nummer van gitarist Sonny Curtis dat Buddy Holly in 1956 aan het vinyl toevertrouwd. Adams draagt bij de gebruikelijke vetkuif bijna identieke brillenglazen maar heeft duidelijk hoorbaar nog andere raakpunten met de legendarische rockpionier uit Lubbock,
In nauwelijks 33 minuutjes passeren dertien door Adamson gecomponeerde nummers, stuk voor stuk in een aanstekelijke vintage sound die zo lijkt weggelopen uit de jaren vijftig en vroege jaren zestig. Daar hoort naast de uiteraard ‘double bass’ van Linscott nog een percussionist bij Adam Perzia wordt vermeld als de nieuwe drummer maar op ‘Lonesome Girl’ is het nog John Collin die aan de drumkit zit.
Als we ‘Ruby Red’ horen dwalen onze gedachten meteen af naar Chris Isaak uit de beginperiode en in het op gestrekte countrydraf huppelende ‘Looking For A Fast Time’en ’Underneath The Sparks’ zit ook die karakteristieke croonersnik terwijl de twangende tremolo gitaar van Vassos nooit ver uit de beurt is.‘Party Fools’ is hikkende en snikkende hillbilly met weerom fraai gitaarwerk. Dat kan eveneens gezegd worden van de ritmische riffs in ‘Paper Hearts’ ‘Hip Shakin’ Baby’ waarin afwisselend de geest van Sonny Curtis, en Bo Diddley rondwaart.
Het instrumentale, door snarentwang gedomineerde tussendoortje ‘New Boots’ sluit de imaginaire a-kant af. ‘Shinin Bright’ schittert als een oude vinyl plaat onder de Memphis zon ten in het Sun- tijdperk en in ‘Night Out Of The Pictures’ en vooral in de smartelijke titelsong toont Adamson zich de (alsnog) ongekroonde koning van de dansvloerslijpers. Een ideale fiftiesjukebox en niet uitsluitend voor verstokte nostalgen.

Auteur: Cis van Looy (Keys and Chrods)

Bron: http://www.keysandchords.com/cds-blogpag-2014/ollie-vee-lonesome-girl

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats