No Man's Valley - Mirror image  (Waardering Muziekwereld)  8

No Man's Valley - Mirror image

Eind maart plaatste Christian Keijsers van de band No Manís Valley een bericht in het gastenboek van Muziekwereld met het verzoek een recensie te schrijven over hun debuut EP Mirror Image. Welnu, het verzoek heb ik graag opgepakt en na diverse luistersessies is hier het resultaat.

Het werd mij al snel duidelijk dat deze uit Horst, Limburg, afkomstige groep een stel enthousiaste muzikanten is. Niet alleen is de ep in eigen beheer op eigen kosten uitgebracht, maar de nummers zijn ook zelf opgenomen, gemixt en geremasterd.

No Manís Valley omschrijft op de eigen website hun muziek als een eerlijke, rauwe sound; voortgesleept door bas en drum hoor je een snerpende gitaar, rauw orgel en charismatische stem. In deze omschrijving kan ik mij wel vinden. Er is een link te trekken naar The Doors, met name vanwege de orgelinvloeden, maar er zijn ook bluesinvloeden die je doen denken aan de sound van Cuby & The Blizzards. Daarnaast is ook wel een stuk psychedelica hoorbaar met invloeden eind jaren 60 begin jaren 70.

De EP telt 6 nummers en dat is best wel een mooi aantal voor een ep. Maar als ik toch een een kleine kritische noot plaats in deze recensie is het de keuze voor een ep-release en niet een volwaardig album. Het is eenvoudigweg te snel afgelopen, maar dit is gelijk ook weer een compliment aan de groep.

Samengevat kan ik stellen dat No Manís Valley een band is om in de gaten te houden. Eťn van de nationale verrassingen van dit prille muziekjaar!

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 april 2012

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats