Nicole Atkins - Goodnight Rhonda Lee (Waardering Muziekwereld)

Nicole Atkins - Goodnight Rhonda Lee

Toen de naam Nicole Atkins voorbij kwam, moest ik even achter mijn oren krabben. Was dat niet dat meiske uit Neptune, New Jersey die ik in The Tin Angel in Philadelphia aan het werk gezien heb? Ik weet het echt niet meer. Hoe dan ook, inmiddels is ze stilletjes uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerd artiest.

Haar vierde album Goodnight Rhonda Lee komt, wat mij betreft, als een volkomen verrassing. Haar rauwe iets of wat emotionele zangtechniek is onherroepelijk wat de aandacht trekt. Het is een vernieuwde beleving die nu al tijdloos overkomt. Luister maar naar de opener A Little Crazy, wat ze overigens schreef samen met Chris Isaak. Even later is het niet anders in Listen Up. Heerlijk om horen hoe ze haar wispelturige verleden oprakelt en het glad probeert te strijken. De titeltrack zingt ze ontspannen, intiem met een zacht laag stemgeluid. Het neemt je mee naar de crooner muziek scene in de jaren 50. Het strijkt wat tegen de haren in van een crooner, die meeste gevallen een man is. Atkins staat haar mannetje ook in het even verderop wervelende Brokedown Luck. Prachtig die blazers! Het daarop volgende I Love Living Here (Even When I Donít) en A Night of Serious Drinking zou evengoed door Jim Reeves gezongen kunnen zijn. Over crooners gesproken! Sleepwalking heeft een moderne Amy Winehouse sexappeal maar dan duidelijk meer met een persoonlijke Nicole Atkins vibe.

Goodnight Rhonda Lee is een wat sentimenteel overkomende plaat geworden. Verrast van alle kanten en is het beluisteren dubbel en dwars waard. Het aanstekelijk verlangen om weer eens naar iets anders te luisteren heeft gezegevierd. Chapeau!

Auteur: Jan Janssen

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: http://www.realrootscafe.com/2017/07/25/nicole-atkins-goodnight-rhonda-lee/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 augustus 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex