Nathaly Masclé - Driven by the wind   (Waardering Muziekwereld)

Nathaly Masclé - Driven by the wind

Nathaly Masclé is een Nederlandse zangeres/zangcoach, die reeds dertig jaar in het vak zit. Al op 17-jarige leeftijd maakte Nathaly haar tv-debuut in de talkshow ‘Voor De Vuist Weg’ van Willem Duys. In haar carrière heeft zij ruimschoots haar sporen verdiend als leadzangeres van diverse orkesten (onder andere Casino, Hollywood Boulevard, Glenn Miller Orchestra) en als lid van de damesgroepen Femme Vocale (wellicht bij u bekend van deelname aan ‘The Winner Is’ in 2005) en Superb Voices (met Liane Hoogeveen en Lucette Snellenburg).

Het kon uiteindelijk niet uitblijven: het lanceren van een eigen cd, getiteld Driven By The Wind, die augustus vorig jaar uitkwam. Het idee om het album op te dragen aan Sting ontstond na het samen met haar vriend, pianist/producer Jean Louis van Dam, bijwonen van een Sting-concert. In onderling overleg werd besloten dat het geen cover-album zou worden, maar dat Van Dam de songs zou componeren in de stijl en geest van Stings’ muziek en Nathaly zou zorgdragen voor de teksten.

Driven By The Wind werd met twaalf prachtige popsongs het fraaie eindresultaat. De albumtitel is een persoonlijke keuze van Nathaly als herinnering aan de vele keren toen zij als jong meisje op het strand van Noordwijk vertoefde met de zeewind in haar haren. Leidend op dit album zijn de mooie vocalen van Masclé, die zich uitstekend lenen voor de gevarieerde popsongs met lichte r&b- en jazzinvloeden, en de uitstekend musici die aan dit album meewerkten. In de eerste plaats Jean Louis van Dam, die ik beschouw als één van de beste pianisten van Nederland, maar ook de vaste bandleden gitarist Ian Boelens, drummer Danny van Dam en gastmusici Jeroen de Rijk (percussie), Hermine Deurloo (mondharmonica) en Tom Beek (sopraan en tenor sax) tillen Driven By The Wind naar een hoog niveau. In de nummers Morning Dew en This Last Song schittert Hermine Deurloo op mondharmonica. In haar teksten legt Nathaly meermaals haar ziel bloot, zoals onder andere in de prachtige ballad From Mother To Child en het bossanova-achtige Play Those Chords Once More (beide songs als herinnering en hommage aan haar moeder).

Driven By The Wind is inmiddels alweer zo’n acht maanden uit en ik vond het zeer de moeite waard het album via deze recensie opnieuw onder de aandacht te brengen. Bent u liefhebber van mooie luistermuziek, uitstekende zang met topklasse musici, dan is het zeker aan te raden dit album te kopen via iTunes, Amazon of cdBaby.

Gepubliceerd op Muziekwereld: 25 februari 2017

Auteur: Fred Pach

 

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex