Naked Ears - Icebear  (Waardering Muziekwereld)

Naked Ears - Icebear

Toen Jasper de Beer, oprichter en basgitarist van de band Naked Ears, mij benaderde met het een verzoek om het nieuwe album Icebear te recenseren, hoefde ik na een korte research niet lang na te denken. In de eerste plaats hebben bands uit mijn woonplaats Amsterdam al een streepje voor en ten tweede sprak mij aan dat alle 9 nummers eigen composities zijn. Maar bovenal mijn waardering voor de titelsong, waarbij het lot van de met uitsterven bedreigde ijsbeer tekstueel centraal staat. Zo geŽngageerd zijn de meeste rocksongs tegenwoordig niet meer, waarvoor hulde!

De vaste kern van Naked Ears bestaat naast Jasper de Beer uit Gil Lopez (gitaar), Stormvogel (toetsen), Dirk Beets (trompet), Remko Smid (saxen) en Mark Eshuis (drums). Op het album spelen en zingen ook nog zes gasten mee.

De negen tracks op Icebear bevatten vijf instrumentale nummers en vier met zang. Voortdurend wordt de aandacht van de luisteraar goed vastgehouden. De muziekstijl is variŽrende stevige jazz- en funkrock, alsmede een snuifje oriŽntaals (in het nummer Ethijojo met zangeres Minyeshu Kifle), met onmiskenbaar invloeden van David Bowie en Frank Zappa.

Voor liefhebbers van jazz- en funkrock, alsmede Bowie- en Zappa-adepten, kan ik dit album van harte aanbevelen! Muziekwereld zal Naked Eears blijven volgen en ik kijk nu reeds uit naar een nieuwe cd!

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 januari 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex