Mönster - Life science  (Waardering Muziekwereld) 8

Mönster - Life science

Zanger, gitarist en keyboardsspeler Olov Lundberg, bassist Markus Wikman, gitarist Mikael Hänström en drummer Henrik Nilsson vormen samen de Zweedse underground-groep ‘Mönster’ uit Uppsala. Hun repertoire bestaat uit dromerige folk-, pop- en rockmuziek die beïnvloed werd door de sound van diverse klassieke Britse bands.

‘Mönster’ heeft recent een debuutalbum opgenomen dat nu op de platenmarkt terechtkomt onder de titel “Life Science”. Ze brengen daarop tien nummers die in totaal goed zijn voor drie kwartier mooie muziek. Op de bijgaande audiovideo’s laten we ter staving van deze bewering twee tracks horen uit dit album met eerst de song “Save Me” gevolgd door “When Winds Bent The Grass”. Bij een dromerige sound hoort een rustige melodieuze instrumentatie en sterk vocaal werk. Dat is precies wat frontman Olov Lundberg en ‘Mönster’ brengen op “Life Science” in mooie tracks als opener “Bridges Of Glass”, “On My Way”, het melancholische “Spacechild”, het knap georkestreerde “Explorer” dat langzaamaan uitgroeit tot een klassieke rocksong, “Particle Arts” en “Into The Sea”. Er staat ook één Zweedstalige song op dit album met het in Americana-stijl gebrachte rocknummer “Skogens Män (The Man Of The Forest)”.

De band zegt op hun website zelf dat ze hebben geprobeerd om op dit album geen enkele opvullende song op te nemen en in dat opzet lijken ze ons zeer goed geslaagd te zijn. Daardoor kan je deze plaat eigenlijk vanaf de eerste noot tot de allerlaatste laten uitspelen zonder maar één keer naar de ‘skip’-knop van de stereo te moeten grijpen. Het lijkt ons echter onwaarschijnlijk dat alle tien songs in de toekomst op single zullen gaan verschijnen, dus als u ze ook eens allemaal zou willen horen, dan zal u tot de aanschaf van de cd “Life Science” van deze ietwat verrassend opduikende Zweedse groep ‘Mönster’ moeten overgaan.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 december 2022

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex