Miles Miller - Solid ground / (Waardering Muziekwereld) 9

Miles Miller - Solid ground

Als je een fan bent van de country-, americana- en bluegrasswereld, heb je Miles Miller ongetwijfeld al gehoord vanwege zijn onwrikbare groove en feel tot zijn naadloze high lonesome harmonieŽn. Met opnames en wereldwijde tournees met artiesten als Sturgill Simpson, Tyler Childers en Town Mountain heeft hij naam gemaakt als "de" drummer voor de country/Americana golf van het afgelopen decennium. Hoewel drummen en zingen hem op de kaart hebben gezet, is gitaarspelen Miles' eerste liefde. De pandemie gaf hem de tijd om zijn jarenlange ideeŽn voor songs tot leven te brengen. Terwijl hij zijn songwriting aanscherpte en langzaam aan zijn stem en visie werkte, werd het duidelijk dat de tijd was gekomen om afstand te nemen van het drumstel en een carriŤre voor zichzelf op te bouwen. In januari 2022 nam hij zijn debuutalbum Solid Gold op.

Solid Gold is in essentie een heel verhaal over terug willen naar de liefde die je hebt, je realiseren dat je het niet weg moet geven, naar liefde die weggaat, de weg op gaan omdat het weggaat, liefde voelen onderweg, je realiseren dat je moet blijven lopen en ze het beste wensen.

"Solid Gold was een lange tijd in de maak; persoonlijk en professioneel," legt Miller uit. "Ik heb altijd geweten dat ik mijn eigen plaat zou opnemen met mijn eigen liedjes, maar op het moment dat ik me dat realiseerde, had ik nog geen leven gehad om over te zingen. Het was pas door jaren van achterband drummen in de muziekindustrie, en het leven daarbuiten, dat ik eindelijk genoeg te zeggen had. Door de aanhoudende druk van Sturgill die vroeg 'wat staat er in die notitieboekjes? besloot ik al deze liedjes voor hem te zingen. We planden een opname wanneer de tijd rijp was. In januari 2022 gingen we de studio in met een geweldige groep muzikanten en technici en namen 12 nummers op in 3 dagen."

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 augustus 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex