Mia Arends, Michael Derning - Rough magic   (Waardering Muziekwereld) 8

Mia Arends, Michael Derning - Rough magic

Veel muzikanten zullen niet kunnen zeggen dat ze al meer dan 45 jaar samen met muziek bezig zijn. Het Amerikaanse duo Mia Arends en Michael Derning zijn echter wel in dat geval. Hun gemeenschappelijke liefde voor country- en folkmuziek bracht hen samen om zelf dergelijke liedjes te componeren en op plaat op te nemen.

In opvolging van hun laatste album Cover Art hebben ze nu een nieuwe plaat uitgebracht onder de titel Rough Magic. Het album werd opgenomen in Seattle, Washington en bestaat uit zestien liedjes waarvan er zes eigen composities zijn en de overige tien hun bewerkingen van songs waarvan ze sinds hun kindertijd tot nu toe hebben genoten. Qua instrumentale begeleiding hebben ze het meestal wel vrij sober en minimalistisch gehouden met Michael Derning op akoestische gitaar, slidegitaar en mandoline, Mia Arends zong en zorgde voor de vocale arrangementen, Michael Thomas Connolly speelde op contrabas, viool en piano, Colin Isler op cello en Brad Gibson op drums.

Mend Your Own Heart, de openingstrack van deze plaat die u op de bijgaande audiovideo kunt beluisteren, is een eigen compositie van Michael Derning. Andere eigen songs zijn “Joy”, “Dreams So Real”, “Use”, “Pilgrims” en “Gone”. Van de gecoverde nummers onthouden we vooral “Punky’s Dilemma” van Paul Simon, “Norwegian Wood” van ‘The Beatles’, “Mood Indigo” van Duke Ellington, “Baby It Must Be Love” van Blind Willie McTell en het stokoude “Blue Skies” van Irving Berlin. Mia Arends en Michael Derning brengen al deze nummers in een mix van jazz-, blues- en folk-stijl.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 mei 2020

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex