Matt Patershuk - An honest effort  (Waardering Muziekwereld) 8

Matt Patershuk - An honest effort

Een echte favoriet is deze Canadees Matt Patershuk (La Glace, Alberta, waar hij woont met zijn vrouw, twee dochters en een halve dierentuin) geworden. Hij is een zeer begenadigd singer-songwriter en is daarbij behoorlijk productief. Zijn debuut, ‘Outside the lights of town’ uit 2013 is aan mij voorbij gegaan, maar zijn cd’s uit 2016, 2017 en 2019 heb ik voor ons café mogen beoordelen.

En nu is er dan nummer vijf, ‘An Honest Effort’ en dat is wederom een heerlijke cd met prachtige songs en geweldige intense akoestische begeleiding, met in de hoofdrol mede-producer Steve Dawson (gitaar, Weissenborn, pedal steel) en daarnaast geweldenaar Fats Kaplin (banjo, fiddle, harmonica, ukulele) en Jeremy Holmes op mandoline en bas plus CARY Craig op drums en percussie. Harmonie vocals zijn er van Keri Latimer en Matt zelf speelt gitaar, clockenspiel, wrenches, tambourine, accordeon en ook de lead vocals zijn van hem. Opvallende songs zijn ‘Sunny’ (nee niet een cover van.., zoals het in de USA de gewoonte is staat er een waarschuwing op de hoes: ‘Track 3, Sunny, features a single use of the mild expletive (krachtterm) ‘shit’, u is gewaarschuwd!), ‘Jupiter, The Flying Horse’ (een walsje dat gaat over een hengst van het circus Barnum & Bailey die verliefd wordt op een soortgenoot van lagere sociale status) en ‘The Second Law Of Thermodynamics’ (voor wie dat niet weet, de tweede wet van de thermodynamica handelt over entropie, alle objecten in de natuur streven naar maximale wanorde…).

Weer een fantastische cd van deze Canadees, deze man verdient meer aandacht van alle Americana fans. Kanshebber voor mijn nummer 1 van dit jaar. 

Recensent: Fred Schmale

Bron: www.realrootscafe.com

Direct link: Matt Patershuk, An Honest Effort – REAL ROOTS CAFÉ (realrootscafe.com)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 december 2021

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex