Mary Bue - Holy bones (Waardering Muziekwereld) 8

Mary Bue - Holy bones

Het album “Holy Bones” is de vijfde soloplaat van indie popzangeres en pianiste Mary Bue, wier carričre van start ging in 2001 met de debuut-cd “Where The Monarchs Circled”, gevolgd door de albums “East To The Sea” uit 2003, “Boat With No Oars” uit 2007 en het volledig door haar fans gesponsorde “Apple In The Ocean” uit 2012. Telkens ging het om platen waarop haar pianospel centraal stond en waarvoor haar vocale prestaties alom geloofd werden.

De nieuwe plaat van Mary Bue werd ook door haar zelf geproduceerd en bestaat uit amper acht zelf gecomponeerde liedjes, waarvoor ze opnieuw achter de piano heeft plaatsgenomen, maar voor het eerst ook gebruik heeft gemaakt van een elektrische gitaar. Het is een rijkelijk georkestreerd album geworden, mede door de inbreng van gitaren, bas & drums, synthesizer en Hammondorgel.

Bovendien neigen de nummers op “Holy Bones” meer naar rock dan haar vorige op folk geďnspireerde albums. Openingstrack “Candy” is een melodieuze gitaarrocksong en gaat het korte maar krachtige, als punkpop klinkende nummer “Cheribum” vooraf. De albumtiteltrack “Holy Bones” (zie video) wordt als een rockballad gepresenteerd, waarna ze weer heel wat steviger gaat rocken op het van een zware beat voorziene “Heart’s Desire” en het catchy nummer “Put Up”. “Veal” is een aanklacht tegen het massaal kweken en doden van dieren voor de vleesindustrie. Mary Bue vertelt het verhaal in dit nummer vanuit het perspectief van het kalfje dat op de slachtbank op zijn dood zit te wachten. In slotsong “A Million Moths” brengt zij een ballad die door de luisteraar als een eenvoudig liefdesliedje zou kunnen worden geďnterpreteerd.

Mary Bue woont en werkt vanuit Duluth, Minnesota. Naast muzikante is ze ook actief als yoga-instructrice en houdt ze zich intensief bezig met de boeddhistische ideologie. In de songteksten van de nummers op “Holy Bones” bezingt ze thema’s als materialisme, sterfelijkheid, medelijden en afscheid nemen. Ze is een geëngageerde dame, laat dat duidelijk wezen, maar dan ook eentje die heel duidelijk weet welke richting ze in de toekomst met haar muziek wil inslaan.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink:http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2015/JULI1/CD109.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 augustus 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex