Marij van den Boom - Door de straten   (Waardering Muziekwereld) 8

Marij van den Boom - Door de straten

‘Door de Straten’ is het vierde theaterprogramma van de Brabantse Marij van den Boom dat op 29 maart in theater De Lievekamp in Oss in premiëre ging. De 17 liedjes uit de theatershow waren reeds op cd uitgebracht met behulp van crowdfunding. Hierbij werden fans en belangstellenden gevraagd geld te doneren om de productie van de cd mogelijk te maken. Deze actie werd een succes, waardoor Van den Boom en haar band in november de studio ‘konden induiken’.

De 17 liedjes zijn stuk voor stuk intrigerende, pakkende luisterliedjes, waarbij Marij tekstueel werd geďnspireerd door haar dagelijkse observaties, al lopende door de straten van de stad, daarbij voor de finishing touch geholpen door tekstschrijfster Femke Nijboer en regisseur Bart Vaessen. De liedjes zijn uiterst gevarieerd, waarbij opvalt dat Marij moeiteloos kan schakelen in melodie- en stemwendingen, van hoog naar laag en van volumineus naar intiem. Hierbij gesteund door een uitstekend muzikaal trio, bestaande uit gitarist Komelis Lievense, toetsenist Ruud de Grood en cellist Eva van de Poll.

Voor liefhebbers van Nederlandse theatermuziek is Door De Straten een zeer aanbevelenswaardig album en vormt het tevens de opmaat om het theaterprogramma van Marij van den Boom te bezoeken, want dat lijkt mij zeker een extra dimensie ten opzichte van het beluisteren van de cd.

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 april 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex