Mara Levine - Facets of folk (Waardering Muziekwereld) 9

Mara Levine - Facets of folk

Mara Levine is afkomstig uit New Jersey en staat bekend om het vertolken van nummers van anderen. Na haar debuutalbum "Mara's Gems" (2009) volgde er in 2013 het album "Jewels and Harmony". Beide albums werden goed ontvangen en dus was er behoefte aan een opvolger.

Facet of Folk bevat 13 nummers en weerspiegelt de veelzijdigheid van folkmuziek in zijn geheel. Haar favoriete songwriters als Gordon Lightfoot, Paul Simon, Leonard Cohen en Christine Lavin mochten dus niet ontbreken op dit nieuwe album dat op 5 juli 2019 zijn release kende. Mara Levine toert vaak door de VS met Gathering Time (Stuart Markus, Hillary Foxsong en Gerry McKeveny). Ze treedt ook op als duo met zowel Terry Kitchen, als Caroline Cutroneo. Mara Levine ging online op Folk Roots Radio tijdens de Folk Music Ontario-conferentie in 2018 om over haar muziek te kletsen en deelde een live-versie van Tommy Sands "Daughters and Sons", een nummer dat ook op het nieuwe album verschijnt.

Opener is Susan Shann's "You Reap What You Sow" en meteen maak je kennis met de opgewekte en sterke stem van deze bluesgrass-folk muzikante. Op dit derde album weet ze haar eigenheid te weerspiegelen met als voorbeelden namen als Judy Collins en Joan Baez. Mooi is ook de vertolking van Cohens' "Hey, That's No Way To Say Goodbye", alsof deze klassieker aan een nieuw leven toe is op "Facets of Folk".

Het album werd geproducet door Bob Harris die Mara ook hiel met de arrangementen op vele van de nummers. Net als op Leonard Cohen's nummer is op "Tree of Life" ook folkmuzikante Caroline Cutroneo aanwezig. Iemand waarmee Mara ook wordt vergeleken is niet minder dan singer-songwriter "Cristine Lavin", iemand die ook bekend is van haar humor en zelf verschillende solo albums uitbracht. Van Christine Lavin brengt Mara "The Moment Slipped Away". Van de Canadese folkzanger en componist Gordon Lightfoot selecteerde ze diens "Bitter Green" om op deze plaat te schitteren. Afsluiten doet Mara Levine met Paul Simon's "Song for the Asking" en daarmee levert ze hier "Facets of Folk" weerom een pracht en hoogstaand album af. Een must voor folkliefhebbers.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 juli 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex