Maggie Bjorklund - Shaken  (Waardering Muziekwereld) 8

Maggie Bjorklund - Shaken

Haar roots mogen we dan al in Deense bodem moeten gaan zoeken, louter muzikaal gezien schuilt er naar onze als steeds bescheiden mening in Maggie Bjorklund toch meer van een Amerikaanse. De voorbije jaren wierp ze zich zo bijvoorbeeld steeds vaker op als een begenadigd talent op de pedal steel. En ook haar solodebuut “Coming Home”, in 2011 opgenomen met schoon volk als die van Calexico, Jon Auer en Mark Lanegan, verraadde überhaupt veel meer affiniteit met de States dan met Europa. Elementen uit (alternatieve) country, pop en rock vielen elkaar daarop als oude bekenden bij een blij weerzien in de armen. Niet zelden gebracht met een psychedelisch randje of gekenmerkt door een zwaar filmisch karakter.

En in dat opzicht is er op “Shaken” maar weinig nieuws onder de zon te bekennen. Bjorklund zweert duidelijk trouw bij haar succesformule. Behoorlijk turbulente tijden in haar eigen leven zingt en speelt ze van zich af in de nabijheid van kanjers als de je onder meer van zijn samenwerkingen met PJ Harvey bekende producer-gitarist John Parish, bassist Jim Barr uit de entourage van Portishead, drummer John Covertino van Calexico en celliste Barb Hunter. En verder is er ook nog een opgemerkte cameo van Lambchop-kopstuk Kurt Wagner. Met hem deelt Bjorklund de quasi onaards schone sleper “Fro Fro Heart”.

En op de keper beschouwd sleept “Shaken” zich eigenlijk gewoon in z’n geheel statig voort. De plaat heeft iets nadrukkelijk herfstigs over zich. Met daarbij voortdurende hoofdrollen voor Bjorklund als een openlijk met haar gevoelens worstelende sirene en haar pedal steel als ideaal uitdrukkingsmiddel voor zoveel emotionaliteit.

Gaan we naar ons gevoel, als binnenkort de bladeren weer in alle hevigheid beginnen vallen, dan ook nog heel wat plezier aan beleven, aan dit schijfje!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 oktober 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats