Lisa and The Lips - Lisa and The lips    (Waardering Muziekwereld)  7˝

Lisa and The Lips - Lisa and The Lips

Voor de liefhebbers van de stem van Janis Joplin is dit een vorm van herkenning, alleen is het nu aan de tijd aangepast. Lisa Kekaula heeft dezelfde passie en bezieling en bijna dezelfde stem als Janis. Ze heeft een reusachtige en imposante soulstem.

In haar vorige band kwam dit al naar voren. Samen met haar echtgenoot Bob Venuum op bas en gitarist Tony Fate en drummer Ray Chin vormden zij de band The Bellrays. In de groep Lisa and the Lips stopt Lisa de grote hoeveelheden soul en funk die in de Bellrays niet pasten, maar haar creatieve brein teisterden. Het resultaat: een steengoede karakteristieke band die grooves uitademt en de aandacht van het publiek opzuigt. In 1990 begon Lisa met haar vocale inspanningen en sindsdien is het resultaat alleen maar beter geworden. Bij de Bellrays werd er onder meer garagerock gespeeld, bij Lisa and the Lips ligt de nadruk op funk, jazz en blues.

Het album begint met een nummer waar ik nu nog niet aan moet denken, maar het heet Mary X mas. Hier geeft zij de luisteraar al te kennen hoe het totale album gaat verlopen. Samen met Pablo Perez op gitaar, Henrik Widen op B3 Rhodes en Wurlitzer, Maxi Resnicosky op drums, Pablo Rodas op bas en een aanvulling met de blazers Alex Serrano op trompet en David Carrasco op bariton en Tenor sax laat ze hier haar eerste indruk al achter. De groep had eerst bedacht om met een groot aantal blazers op tour te gaan, maar dat lukte niet.

Na wat omzwervingen kwamen ze terecht in Spanje en maakten ze kennis met diverse rasmuzikanten. Uiteindelijk kwamen ze terecht in de Red Bull Academy studio’s in Madrid, waar diverse nummers werden opgenomen. Aanvullend nog gewerkt in de Rat Rabbit studio’s in 2013. En ziehier het uiteindelijke resultaat. Lisa and the Lips!

You might say gaat lekker heftig van start. Het arrangement loopt als een trein en de stem voert je naar oude herinneringen. Troubled mind geeft aan dat de soul er nog lekker in ligt. Lisa zingt hier wat minder uitbundig, maar het nummer heeft dit ook nodig. Black Board lijkt in eerste instantie op de intro van Hey Joe van Hendrix, maar gaandeweg loopt het toch zijn eigen weg. Een mooie ballad.

Stop the DJ is een nummer dat je een paar keer moet beluisteren. Funk en soul komen hier samen. Come back to me, is een mooi voorbeeld van de professionele samenwerking tussen zangeres en band. De blazers en de backing vocals dragen dit nummer. It only takes a little time, had voor mij wel iets langer mogen duren. Deze balad laat horen waarom Lisa de band draagt. Een rustige opbouw en pakkende melodie geven dit nummer de blues.

The pick up is een nummer dat alles samenvat. De kracht van Lisa en de perfecte band laten hier hun kwaliteit horen. Met name ook de blazers. Push, gaat lekker funky van start en in samenwerking met de blazers is dit een nummer dat zomaar in de soul toptien zou passen. Het laatste nummer The Player, begint met een leuke gimmick, maar zodra de band invalt weet je waar je aan toe bent. De perfecte mix tussen hedendaagse funk, soul en steaming music.

Jammer dat er maar 10 nummers op het album staan, want ik zou nog wel meer willen horen. Een album dat het beluisteren meer dan waard is.

Auteur: Hans Wolven

Bron: http://www.bluesmagazine.nl/recensie-lisa-lips/

 

Lisa and the LIPS zijn;
Lisa Kekaula: Vocals & Backing Vocals
Bob Vennum: Guitars, Bass, Synths & Backing Vocals Pablo Pérez: Guitars & Backing Vocals
Henrik Widen: B3, Rhodes, Wurtlitzer, Clavinet, Vibraphone & Piano

With:
Maxi Resnicosky: Drums
Pablo Rodas: Bass
David Carrasco: Tenor & Baritone Sax
Alex Serrano: Trumpet

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 april 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats