Lesley Pike - November   (Waardering Muziekwereld)

Lesley Pike - November

In Canada verhuisde zangeres en songschrijfster Lesley Pike van haar geboortestad Wingham naar Toronto, Ontario om van daaruit aan haar muzikale carrière te gaan werken. Haar liedjes zijn rootsy pop-, folk- en rocksongs met een zeer hedendaags geluid, zeg maar nummers die je dagelijks op de radio zou kunnen beluisteren.

Haar splinternieuwe plaat “November” kwam in de zomer van 2015 al uit in Canada, maar zal pas eind januari 2016 op de Europese markt verschijnen en uit acht nieuwe eigen composities bestaan, songs die je al na de eerste beluistering bij zullen blijven. Dat is zeker het geval bij de openingstrack “My Own”, een modern en swingend nummer met groot hitpotentieel.

“Everytime We Say Goodbye” is een ballad die Lesley Pike hier in duetvorm brengt met Ryan Kelly van het samen met Neil Byrne gevormde Canadese mannenduo ‘Byrne & Kelly’. Daarna volgt het door de repetitieve handclaps zeer aanstekelijk klinkende, ritmische “White Lies” (zie video). Het nummer vertoont kenmerken van de muziek van de Amerikaanse artiest Jason Mraz waarmee Lesley Pike meerdere optredens heeft kunnen afwerken in Los Angeles, waar ze intussen haar tweede thuis heeft gevonden. “White Lies” is eveneens de eerste single die uit haar vierde plaat werd getrokken. De albumtiteltrack “November” is een schitterende, intieme pianoballad die ze met heel veel emoties en inleving brengt. Twee liedjes schreef Lesley Pike samen met James Bryan, de Canadese producer van dit album, met name het eerder aangehaalde “Everytime We Say Goodbye” en het zachtjes rockende “Wishing Well”. Als u zou verwachten dat we hier de titel van een wat zwakker nummer konden vermelden, dan moeten we u teleurstellen, want een zwakke song staat gewoonweg niet op deze uitmuntende plaat van dit Canadese supertalent. Ook het akoestisch beginnende “Brooklyn” beklijft van bij de eerste tonen en vooral de emotionele zangpartij van Lesley Pike in deze prachtsong weet ons behoorlijk hard te imponeren, net als bij het slotnummer “In Another Life”.

In 2003 debuteerde deze zangeres op plaat met haar album “Night Visions”, vijf jaar later in 2008 was er een tweede volwaardig album met “Blink” en in 2012 volgde haar laatste release met de cd “Tug Of War”. Maar 2016 zal volgens ons het jaar van de definitieve doorbraak worden voor Lesley Pike met haar uitstekende 4e plaat “November”, een cd die nu misschien al bij de beste albums van het nieuwe jaar zal gaan behoren. Het is dan ook aan haar muzikale collega’s om beter te doen.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 januari 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex