Laurie Jones - Dark horse  (Waardering Muziekwereld) 8

Laurie Jones - Dark horse

De kennismaking met deze zangeres uit Lubec, Maine dateert uit 2007 met het uitbrengen van een titelloze langspeler, haar debuut dacht ik destijds. Laurie Jones was blijkbaar al wat vroeger actief, als kind speelde ze in het countrycombo van oma en voerde nog tijdens haar tienertijd haar eigen rockband aan nog. De bewuste langspel was al het derde werkstuk, ondertussen zijn daar nog enkele bijgekomen die me helaas volkomen ontgaan zijn.

Het in de  Halo Studio in Windham opgenomen Dark Horse is opgebouwd met negen songs. Jones onthult haar persoonlijke bevindingen in acht van die songs. Dazed is afkomstig van haar zoon Torin Storm Jones die daarbij akoestische gitaar bespeelt. Die   ingetogen onschuldige teenager balllade is een opvallend ingetogen passage, na de genadeloze powerrock van Light Side  en het voorafgaande strijdbare naar Joanne D Arc refererende Resurrecting Joan. Meestal luisteren we naar een potige drumbeat en stevige gitaarriffs zoals in Sorry Im Stilted dat ze samen met Mary Gauthier brengt  het dreigende Bombs en het op zich niet onaardige Letting Go ontsnapt daar evenmin aan. Dat is een beetje jammer, Laurie heeft weliswaar een krachtige stem die de krachtmeting in zon rockende benadering aankan. We prefereren toch die zeldzame, enigszins verstilde momenten die sporadisch opduiken.

 Naast het eerder vernoemde Dazed is Good Man een te koesteren parel waarin de vocale klasse van de zangeres onmiskenbaar bovendrijft. Mijn absolute favoriet blijft het openingsnummer That Summer. Fraaie nostalgische popsong die komt aanwaaien op een zwoele zeebries vanuit de jaren zeventig surfend op heerlijke gitaartjes en een onbestemd verlangen uitademend naar lang vervlogen jeugdjaren.

Recensent: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Direct link: Laurie Jones - Dark Horse | Roots | Written in Music

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 april 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex