Laura Zucker - Lifeline (Waardering Muziekwereld) 9

Laura Zucker - Lifeline

Singer-songwriter Laura Zucker werd geboren in Highland Park, New Jersey, maar is tegenwoordig woonachtig in Lafayette in Californië. Aan Rutgers University studeerde ze Engels en drama.  Laura geeft les op cello, trompet en trombone aan leerlingen van groep 5 op openbare scholen in haar woonplaats en geeft tevens privélessen gitaar, piano, songschrijven en uitvoering. In de muziek is ze een echte laatbloeier.

Lifeline is intussen haar zesde album. Het staat volop in teken van reflectie. Niet zo verwonderlijk, de meeste liedjes ontstonden in het eerste jaar van de Coronapandemie. Het is Laura’s onderzoek naar wat het betekent om verbonden te zijn - met elkaar, met onszelf, met ons verleden, ons heden en onze toekomst. Lifeline duikt diep in reflecties over verrassing, spijt, verwondering, aanpassing en authenticiteit. De expressieve teksten zijn toegankelijk. Er zit veel verlangen in de liedjes van Lifeline, naar mensen ver weg, naar dingen die onuitgesproken blijven, naar dingen die anders hadden kunnen aflopen.

Laura weet met haar prettige stem de luisteraar gemakkelijk aan zich te kluisteren. Ze is  in staat een aanstekelijke song als Lifeline te schrijven. Vooral in de meer ingetogen songs weet ze te beklijven, zoals in Do You See the Moon. De enige song waarop ze piano en synthesizer speelt. Ondanks dat ze een multi-instrumentalist is beperkt ze op de overige songs tot de akoestische gitaar. Ze kan echter beschikken over geweldige begeleiders ; Ben Zucker (vibrafoon), Ben Tree (bas, gitaren, Hammond, mellotron, blazers, harmonium en piano), Scott Babcock (drums), Marty Axelrod (piano en Hammond) en Richard Dodd (cello). Absolute hoogtepunt vormt voor mij het wat dromerige en jazzy aandoende Autumn, met heerlijk vibrafoonspel van Ben Zucker.  

Recensent: Theo Volk (Blog Music That Needs Attention)

Direct link: Music that needs attention: Laura Zucker : Lifeline

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 maart 2023

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex