Lanue - Lanue (Waardering Muziekwereld) 8

Lanue - Lanue

Sarah Krueger is een Amerikaanse singer-songwriter uit Duluth, Minnesota die in de muziekwereld al gedurende een tiental jaren haar weg probeert te vinden onder de van een gedicht van Alan Seeger aan het begin van de 20e eeuw ontleende artiestennaam ‘Lanue’. Als Sarah Krueger heeft ze in het vorige decennium reeds één EP “Running” in 2010 en twee full-cd’s op de markt gebracht met “Dancing With Phantoms” uit 2011 en “Lustrous” uit 2014.

Haar nieuwste plaat “Lanue” heeft ze echter gemakshalve gewoonweg naar zichzelf vernoemd. De tien nummers die ze op dit album heeft samengebracht werden in twee aparte opnamesessies in de ‘Hive Studio’ in Eau Claire, Wisconsin ingespeeld, ééntje in het hartje van de winter en de andere in het midden van een hete zomerperiode. Producer van “Lanue” is Steve Garrington, de bassist bij het Amerikaanse indie slowcore-gitaartrio ‘Low’ die ook op deze plaat meespeelt op basgitaar. Verder speelt Ben Lester van ‘Field Report’ en Sufjan Stevens op pedal steelgitaar en synthesizer, is het elektrische gitaarwerk afkomstig van country- en folkartiest Erik Koskinen en nam JT Bates, drummer bij o.a. Taylor Swift en Pieta Brown achter het drumstel plaats. Na een kort instrumentaal openingsnummer krijgen we al meteen één van de mooiste liedjes op deze plaat aangeboden met het schitterende “September”, een wat dromerige ballad met Ryan Young op viool die de luisteraar meteen bij het nekvel weet te grijpen en waarvan u via het kijken naar de eerste video bij deze recensie ook onder de indruk zal kunnen komen. De daaropvolgende liedjes “Oil Fields” en “Pull Through” houden het songtempo laag en doen ons heel even denken aan de betere nummers van Chan Marshall aka ‘Cat Power’. Sarah Krueger heeft een heel zachte en warme stem om die sfeervolle songs op haar nieuwe plaat te brengen. Een liedje met behoorlijk wat hitpotentieel is “What I Love The Most” dat u op de tweede video kunt beluisteren en dat als single op de markt werd gereleased.

We kunnen niet aan de gedachte ontsnappen dat Sarah Krueger met “Lanue” vooral het creëren van een sfeervolle plaat beoogde, want ook de resterende liedjes “Mexico”, “July” en in het bijzonder “Mississippi”, haar ode aan de creatieve kunstenaars in “Something Sacred” en slotsong “Days In The Sun” zullen u bij het beluisteren een warm en gezellig gevoel bezorgen. Misschien is ons beste advies dan ook om in deze periode zonder concerten of live shows eerst deze plaat aan te schaffen en dan gewoon op de ‘replay’-knop van uw stereoinstallatie te duwen om opnieuw van dit uitstekende album “Lanue” te genieten van de eerste tot de tiende en laatste song.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 mei 2021

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex