L.A.B. - L.A.B. VI  / 8 (Waardering Muziekwereld)

L.A.B. - L.A.B. VI

Met hun mix van reggae-, soul-, pop-, funk- en rockmuziek die vaak mooi aangevuld wordt met de nodige elektronicaklanken kon de Nieuw-Zeelandse formatie ‘L.A.B’ uit Whakatane in de voorbije jaren al heel wat belangrijke muziekprijzen en awards binnenrijven. Vorig jaar in oktober maakten we hier via het album “Introducing L.A.B” op aangename wijze kennis met deze in 2016 opgerichte groep. Die voor de Europese en Britse markt bedoelde introductieplaat was een soort verzamelalbum met de bekendste nummers uit hun vorige 5 studioalbums. ‘L.A.B’ draait rond de broers Brad Kora (drums) en Stu Kora (piano en keyboards). De andere permanente bandleden zijn Miharo Gregory op keyboards, Joel Shadbolt als leadzanger en als gitarist en Ara Adams-Tamatea op basgitaar.

Voor hun nieuwste album “L.A.B VI” (het zesde dus) werd er een blazerstrio aan de groep toegevoegd met Bryn van Vliet op fluit, Kaito Walley op trombone en Ben Hunt op trompet. Één van de elf songs op deze plaat konden we ook al op “Introducing L.A.B” horen als de daaruit getrokken single “Take It Away”. De andere tien tracks zijn nieuwe nummers waarvan we het ritmische reggaeliedje “Ocean Demon” en het funky swingende “Casanova” voor de video’s bij deze recensie selecteerden.

In tegenstelling tot hun vorige vijf platen die in een periode van evenveel jaren werden uitgebracht hebben de leden van ‘L.A.B’ deze keer wat meer tijd besteed aan het schrijven en uitwerken van de songs op “L.A.B VI”. Wat wij vorig jaar al beweerden over de gelijkenissen tussen deze band en groepen als ‘UB40’ of ‘Bob Marley & The Wailers’ kunnen we ook na de beluistering van dit nieuwe album nogmaals beamen.

Er wordt rustig begonnen met de zachte ballad “Give Me That Feeling” en ook het naar het einde toe opduikende “I Believe” is een soulballad ‘pur sang’ waarop gastzangeres Aja Wairere Ropata de lead vocals met Joel Shadbolt deelt. Daarna volgt er een typische R&B-track met de song “Follow”. De reggaeklanken vormen de basis van de catchy nummers “Crazy Dream”, “Signs” en “Mr. Rave Rider” waarin we Bob Marley’s sound weer tot leven horen komen. Zelfs de stem van Joel Shadbolt lijkt sterk op die van de Jamaicaanse reggaelegende. De albumafsluitende song “Trying To Catch Me” wordt uitzonderingsgewijs gezongen door ‘L.A.B’-drummer Brad Kora die ook de tekst van dit nummer schreef. Deze Nieuw-Zeelandse band is wat ons betreft toch wel een zeer aangename ontdekking en hun plaat “L.A.B VI” kunnen we dus alleen maar warm aanbevelen bij een muziekminnend publiek.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 31 maart 2024

Listen Tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex